Isolatie Kommerzijl

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Kommerzijl? Goede isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van enkele acties als bijv. de buitengevel isoleren of tochtwering heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina ontdek je bruikbare informatie over isolatie Kommerzijl. Dit kan gaan om onderwerpen als de gevel isoleren en spuitisolatie. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-kommerzijl-9882

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Een gezond leefklimaat
 • Zet het milieu op 1
 • Minder storende geluiden
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9882
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal correct geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand vind jij de meest rendabele werkzaamheden om je woning in Kommerzijl te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Kommerzijl is interessant (vanaf ongeveer € 900 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €250 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren geeft de kou geen kans en een significant lagere energierekening. De tarieven bedragen zo’n €1600 en de besparing op de energienota loopt op tot €230 p/jaar. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, chips, EPS parels, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Kommerzijl kost +/- €4700. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1190. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €750 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11300. Het voordeel is grofweg €900 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

0zien we verschillende rendabele oplossingen. Hierna beoordelen we de meest interessante alternatieven.

 • Isolatie garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Kommerzijl (mei 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en uiteraard een energiezuinige wereld? Woning Kommerzijl isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2225 m3. Dat is dus al gauw €1075 per jaar. Hierna kijken we naar de gemiddelde kosten wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Kommerzijl. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een 4 procent spaarrente. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per type tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3250)
€605
(€5800)
€930
(€8000)
Vloerisolatie€145
(€1150)
€195
(€2550)
€350
(€3200)
Spouwmuur€245
(€1225)
€630
(€2225)
€825
(€3100)
HR++ glas€245
(€2350)
€335
(€3575)
€370
(€4875)
isolatie kommerzijl 9882

Professionele Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Meer weten over de isolatiespecialist in Kommerzijl?

Waarom mijn woning in Kommerzijl isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Eneco of Vandebron, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een gezond binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Ook biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3625, waarbij u een besparing realiseert van €235, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Vandaar ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grootse investeringen als isolatie van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Op deze website komen we met nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Karwei, Hubo, Gamma, Hornbach, Multimate, Formido. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Zuidhorn

Mede door (regionale) subsidies wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik? De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Circa 20 procent van de uitvoeringskosten zijn terug te vragen.
 • Voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder vallen de manuren onder het 9% BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Misschien is er in Kommerzijl een subsidie of duurzaamheidslening. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.zuidhorn.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zuidhorn
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Kommerzijl. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Via het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Kommerzijl wat in lijn is met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Aan de hand van een warmtescan check je wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, verouderde muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Kommerzijl voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Kommerzijl. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen hebben als resultaat een aangename leefomgeving en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een prettig binnenklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen