Isolatie Oldehove

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Oldehove? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld binnenmuren isoleren of isolerende raamfolie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina tref je diverse informatie over isolatie Oldehove. We staan stil bij thema’s als isolatie van binnenmuren en lambda waarde. Meteen besparen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-oldehove-9883

 • Lagere stookkosten
 • Een prettig binnenklimaat
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Tevens geluidsisolatie
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9883
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website vind jij de interessantste toepassingen om een woning in Oldehove te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte beter vast, met als gevolg een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Oldehove is interessant (gemiddeld zo’n € 880 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €270 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en flink lagere energiekosten. De onkosten liggen rond €1775 en het resultaat is zo’n €240 p/jaar. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Oldehove kost je zo’n €4650. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1060. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €830, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12400. Je profiteert van plusminus €890 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens kennen we nog meer mogelijke oplossingen. Hierna bespreken we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel-isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Oldehove (mei 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en een groenere toekomst? Woning Oldehove isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2875 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1300 (jaarlijks). Hieronder check je de totale kosten wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Oldehove. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Dakisolatie kan men terugverdienen in acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3250)
€775
(€5450)
€1190
(€8900)
Vloerisolatie€155
(€1200)
€285
(€1800)
€310
(€2750)
Spouwmuur€320
(€1200)
€430
(€2125)
€915
(€3425)
HR++ glas€235
(€1825)
€335
(€3025)
€360
(€5225)
isolatie oldehove 9883

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Vragen voor een isolatiespecialist in Oldehove?

Waarom mijn woning in Oldehove isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Essent en NLE, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3325 en besparen tot €310 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Vandaar kom je erachter wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Direct je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide acties als vloer-, gevel of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Hieronder vind je een handig overzicht van veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Multimate, Karwei, Hubo, Praxis, Formido, Hornbach. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zuidhorn

Via een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Grofweg 20 procent van de kosten mag je terugvorderen.
 • De richtlijn is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Daarnaast geldt voor arbeid het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Soms is er in Oldehove een groene lening of extra potje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.zuidhorn.nl voor meer informatie.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zuidhorn
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Echter, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening zonder hoge lasten dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Oldehove. Andere opties zijn GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Aan de hand van het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Oldehove wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Oldehove voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Oldehove. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een optimaal klimaat in huis en een fors lagere energierekening. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een prettig leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen