Isolatie Saaksum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Saaksum? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een aantal stappen als muren isoleren en isolerende deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina lees je uitgebreide informatie over isolatie Saaksum. Dit kan gaan om thema’s als isolatie van buitenmuren en energie besparen tips. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-saaksum-9886

 • Lagere maandlasten
 • Geen vochtproblemen
 • Verantwoorde investering
 • Ook akoestische isolatie
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9886
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak correct geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand lees jij de meest toegepaste onderdelen om jouw woning in Saaksum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Saaksum is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 740 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €265 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn gemiddeld €1850 en het bespaart circa €275 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, chips, isolatiematrassen, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Saaksum kost om en nabij de €4600. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1040. Het voordeel loopt al gauw op tot €800 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12400. Je profiteert van grofweg €790 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0noemen we meerdere interessante alternatieven. Hierna beschrijven we de meest interessante opties.

 • Garage isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur-isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Saaksum (mei 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en ook een energiebewuste gemeenschap? Woning Saaksum isoleren is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2250 m3. Dat komt neer op €1000 p/jaar. Op ons isolatie portaal tref je de kosten (bij benadering) zodra in zee gaat met een isolatiebedrijf in Saaksum. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3450)
€865
(€6000)
€1050
(€9200)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€265
(€2250)
€390
(€3550)
Spouwmuur€175
(€1700)
€530
(€2500)
€840
(€3325)
HR++ glas€250
(€2150)
€285
(€3975)
€425
(€5125)
isolatie saaksum 9886

Professionele Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Vragen voor een isolatiespecialist in Saaksum?

Waarom mijn woning in Saaksum isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Essent of Nuon, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Ook geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3175 en dat levert gemiddeld op €335 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Dan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grootse maatregelen als isoleren van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Op deze website tref je nuttige informatie over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Gamma, Hubo, Multimate, Karwei, Formido, Hornbach. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zuidhorn

Met hulp van een subsidie wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pakweg 15% van de tarieven krijg je weer terug.
 • De voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Saaksum extra geld beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.zuidhorn.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zuidhorn
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een aantrekkelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Saaksum. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Saaksum wat matcht met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Middels een warmtescan ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Saaksum voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Saaksum. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een comfortabel binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een optimaal klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen