Isolatie Groningen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Groningen? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Middels haalbare maatregelen als triple glas of isolerende deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties met een prima rendement. Op ons isolatie portaal bekijk je bruikbare informatie over isolatie Groningen. Bijvoorbeeld vraagstukken over tochtprofielen en schijntocht. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-groningen-9701

 • Besparen op energiekosten
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Rust en comfort in huis
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
Postcode9701
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€130,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatierevolutie.nl tref je de populairste onderdelen om je woning in Groningen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Groningen kan erg voordelig (al vanaf +/- € 890 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €260 per jaar (prijzen oktober 2023).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte in huis en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten zijn gemiddeld €1900 en de besparing op de energienota loopt op tot €215 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn steenwol, icynene, glaswol, dekens. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Nederlandse daken zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Groningen kost +/- €5500. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1240. Het rendement is al snel €770 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13100. Hiermee bespaar je zo’n €920 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast bestaan er allerlei mogelijke uitvoeringen. Hieronder bespreken we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel-isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Groningen (oktober 2023)?

Wil jij graag lagere energielasten of een bewuste maatschappij? Woning Groningen isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2075 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1200 op jaarbasis. Op deze website check je de uiteindelijke kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Groningen. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3450)
€645
(€5850)
€910
(€8400)
Vloerisolatie€155
(€1500)
€230
(€1700)
€325
(€3600)
Spouwmuur€400
(€1475)
€540
(€2325)
€780
(€3525)
HR++ glas€240
(€2950)
€280
(€3600)
€440
(€4600)
isolatie groningen 9701

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Groningen?

Waarom mijn woning in Groningen isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Delta of Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een comfortabel wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3350 en dat levert gemiddeld op €245, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Vandaar ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige klussen zoals isolatie van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Hierna vind je een samenvatting van het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Formido, Hornbach, Karwei, Praxis, Multimate, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Groningen

Door gebruik te maken van subsidies wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot is er niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Circa 15 procent van de factuur kan je terugvragen.
 • Uitgangspunt is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Ook is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Groningen een lokaal subsidiepotje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeente.groningen.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Groningen
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening met concurrerende rentepercentages dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Groningen. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Dankzij ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Groningen wat past bij jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Aan de hand van een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Groningen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Groningen. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen bieden jou een gezond leefklimaat en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een aangename leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen