Isolatie Niezijl

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Niezijl? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een investering als isolatie van de gevel en radiatorisolatie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op deze pagina ontdek je belangrijke informatie over isolatie Niezijl. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals isolerende raambekleding en thermische bruggen. Direct aan de slag? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-niezijl-9842

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Temperatuur in eigen hand
 • Minder uitstoot van CO2
 • Minder geluidsoverlast
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9842
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website vind je de meest toegepaste werkzaamheden om je woning in Niezijl te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, met als effect een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Niezijl is voordeling beginnend bij € 890 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en flink lagere energiekosten. De kosten zijn zo’n €1775 en de potentiële besparing ligt op €185 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als steenwol, dekens, folie, glaswol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in Nederland zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Niezijl kost ongeveer €5300. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1180. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €830, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12000. De winst is circa €750 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens noemen we diverse mogelijke vormen. In het gedeelte hierna bespreken we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Niezijl (mei 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en natuurlijk een energiebewuste toekomst? Woning Niezijl isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2625 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1100 per 12 maanden. Op isolatierevolutie.nl calculeren we de uiteindelijke kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Niezijl. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5 procent rente. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per soort zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€4000)
€885
(€6050)
€960
(€9900)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€260
(€2500)
€315
(€2800)
Spouwmuur€350
(€1025)
€580
(€2325)
€925
(€3450)
HR++ glas€195
(€2000)
€310
(€3800)
€410
(€4575)
isolatie niezijl 9842

Populaire Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Niezijl?

Waarom mijn woning in Niezijl isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Engie of Pure Energie, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3775, waarbij u een besparing realiseert van €345 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende activiteiten zoals isolatie van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Hierna bekijk je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Karwei, Multimate, Gamma, Formido, Praxis, Hornbach. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Zuidhorn

Dankzij een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pakweg 25 procent van de factuur kan je terugvragen.
 • Uitgangspunt is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Bovendien vallen de manuren onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Niezijl een lokaal subsidiepotje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.zuidhorn.nl voor de status in mei 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zuidhorn
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een aantrekkelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Niezijl. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Middels onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Niezijl wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, traditionele muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Niezijl voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Niezijl. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren in een aangenaam leefklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een prettig klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen