Isolatie Aduard

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Aduard? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van de vloer en isolerende raambekleding heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hieronder tref je nuttige informatie over isolatie Aduard. We zoomen in op thema’s als isolatie van de gevel en spouwanker. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-aduard-9831

 • Lagere stookkosten
 • Meer warmte en minder vocht
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Rust en comfort in huis
 • Een hoger energielabel

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9831
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Op deze website check je de meest interessante werkzaamheden om jouw woning in Aduard te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Aduard kan zeer goedkoop (rond de € 920 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €225 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten bedragen zo’n €1600 en het resultaat is zo’n €210 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als folie, icynene, glaswol, dekens. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Aduard kost ongeveer €5200. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1150. Je energiekosten dalen flink, tot wel €700, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12500. Het rendement is ong. €850 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder kennen we verschillende interessante alternatieven. Hierna vermelden we de meest interessante opties.

 • Isoleren van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Aduard (mei 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en uiteraard een milieuvriendelijke wereld? Woning Aduard isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2200 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1125 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand tref je de gemiddelde kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Aduard. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5 procent rente. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3750)
€805
(€5950)
€1180
(€8850)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€210
(€2300)
€335
(€2900)
Spouwmuur€230
(€1325)
€560
(€2125)
€915
(€3500)
HR++ glas€240
(€2350)
€295
(€3700)
€365
(€4975)
isolatie aduard 9831

Gangbare Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Aduard?

Waarom mijn woning in Aduard isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energieleverancier als Eneco of NLE, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een aangename leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3625 en dat levert gemiddeld op €280 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Zo ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Ingrijpende acties zoals isolatie van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Hierna lees je meer info over veel gebruikte types. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Multimate, Praxis, Hubo, Hornbach, Gamma, Formido. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zuidhorn

Door de ondersteuning van een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Om en nabij 25% van de tarieven kan je terugvragen.
 • De conditie is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Aduard een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.zuidhorn.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zuidhorn
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een unieke lening met een schappelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Aduard. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Aan de hand van het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Aduard wat in lijn is met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Met behulp van een warmtescan zie je waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere geen HR++ glas, ouderwetse muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Aduard voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Aduard. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen bieden jou een optimaal klimaat in huis en veel minder stookkosten. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabel klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen