Isolatie Noordhorn

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Noordhorn? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Middels een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld vloerisolatie en schuimstrips heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina vind je waardevolle informatie over isolatie Noordhorn. Bijvoorbeeld vraagstukken over schuin dak isoleren en isolatieplan. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-noordhorn-9804

 • Hoog rendement
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9804
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf ontdek jij de meest toegepaste manieren om jouw woning in Noordhorn te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Noordhorn is interessant (om en nabij de € 950 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €285 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten zijn ongeveer €2000 en de besparing op de energienota loopt op tot €270, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Noordhorn kost om en nabij de €5100. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1020. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €890 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13500. Hiermee bespaar je zo’n €770 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder kennen we nog meer mogelijke oplossingen. Hieronder vermelden we de meest toegepaste vormen.

 • Isolatie garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Noordhorn (mei 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en natuurlijk een groenere maatschappij? Woning Noordhorn isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2350 m3. Dat is dus al gauw €1250 per jaar. Hieronder berekenen we de uiteindelijke kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Noordhorn. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per soort zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3050)
€835
(€7250)
€1060
(€9200)
Vloerisolatie€150
(€1300)
€210
(€1600)
€345
(€2900)
Spouwmuur€300
(€800)
€710
(€2250)
€860
(€3475)
HR++ glas€215
(€2000)
€325
(€3575)
€415
(€5000)
isolatie noordhorn 9804

Interessante Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Noordhorn?

Waarom mijn woning in Noordhorn isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Eneco of Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Tevens geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3700 en dat bespaart tot €220, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Daardoor zie je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide acties als isoleren van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Onderstaand vind je meer info over de diverse mogelijkheden. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Formido, Multimate, Gamma, Hubo, Karwei, Praxis. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zuidhorn

Via subsidiemogelijkheden wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Circa 15% van de offerte zijn terug te vragen.
 • Uitgangspunt is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Daarnaast is het arbeidsloon ingedeeld in het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijk is er in Noordhorn een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.zuidhorn.nl voor de voorwaarden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zuidhorn
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening zonder hoge lasten in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Noordhorn. Relevante alternatieven zijn de Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Met onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Noordhorn wat overeenstemt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Met een warmtescan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Noordhorn voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Noordhorn. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen bieden sowieso een lekker warm huis en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor de gezondheid van de bewoners. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen