Isolatie Lauwerzijl

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Lauwerzijl? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een aantal stappen zoals bijvoorbeeld spouwmuren isoleren of schuimstrips heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna ontdek je waardevolle informatie over isolatie Lauwerzijl. We zoomen in op onderwerpen als dakisolatie en ventilatie. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-lauwerzijl-9885

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Een prettig leefklimaat
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Meer stilte in huis
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9885
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl zie je de meest toegepaste methodes om jullie woning in Lauwerzijl te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Lauwerzijl is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 860 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en verlaagt het energiegebruik. De onkosten zijn zo’n €1900 en het bespaart circa €240 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Nederlandse daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Lauwerzijl kost +/- €4950. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1090. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €840 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12100. Het rendement is circa €970 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0zijn er nog meer aantrekkelijke mogelijkheden. Hieronder beschrijven we de meest interessante oplossingen.

 • Isoleren van garage: Altijd een warme garage
 • Schuur isolatie: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Lauwerzijl (mei 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en een duurzame gemeenschap? Woning Lauwerzijl isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2825 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1225 per jaar. Op isolatierevolutie.nl ontdek je de uiteindelijke kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Lauwerzijl. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3500)
€685
(€4650)
€1150
(€8050)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€215
(€1650)
€315
(€2700)
Spouwmuur€400
(€1250)
€720
(€1900)
€865
(€3025)
HR++ glas€230
(€2600)
€285
(€3525)
€365
(€4875)
isolatie lauwerzijl 9885

Actuele Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Lauwerzijl?

Waarom mijn woning in Lauwerzijl isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Energiedirect of Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimale leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3075, dat betekent een winst van 260 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als isoleren van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, plakken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. In de box hieronder check je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Praxis, Karwei, Multimate, Formido, Hornbach, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zuidhorn

Door gebruik te maken van een subsidie van de overheid wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Wat zijn de huidige mogelijkheden? Een landelijke subsidie op isolatie is niet meer van kracht. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Plusminus 15 procent van de tarieven mag je terugvragen.
 • De conditie is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Ook valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Misschien is er in Lauwerzijl een regeling voor extra subsidie. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.zuidhorn.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zuidhorn
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een lage rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Lauwerzijl. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Lauwerzijl wat dan voldoet aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn dubbel glas, afgeleefde muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Lauwerzijl voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Lauwerzijl. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een aangename warme woning en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen