Isolatie Visvliet

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Visvliet? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met haalbare maatregelen als bijv. isolatie van schuine dak en kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal komen we met waardevolle informatie over isolatie Visvliet. Je leest uitvoerig over belangrijke onderwerpen zoals isolatie van binnenmuren en schijntocht. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-visvliet-9845

 • Lagere energiekosten
 • Minder last van vocht
 • CO2 uitstoot beperken
 • Ook geluidsdicht
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9845
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Verderop zie je de meest populaire methodes om een woning in Visvliet te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Visvliet is voordeling (rond de € 930 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €280 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven zijn ongeveer €1975 en het bespaart flink geld, tot wel €240 op jaarbasis. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Visvliet kost je zo’n €5150. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1140. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €840 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11000. Hiermee bespaar je om en nabij €820, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er nog meer alternatieve werkzaamheden. In onderstaande tekst vermelden we de interessantste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Visvliet (mei 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten of wellicht een energiezuinige gemeenschap? Woning Visvliet isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2100 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1025 per 12 maanden. Op deze pagina vind je de totale kosten in het geval je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Visvliet. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3750)
€575
(€4600)
€1080
(€9650)
Vloerisolatie€150
(€1350)
€275
(€2200)
€380
(€3050)
Spouwmuur€380
(€800)
€690
(€2100)
€930
(€3575)
HR++ glas€215
(€2675)
€330
(€3825)
€360
(€5350)
isolatie visvliet 9845

Populaire Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Visvliet?

Waarom mijn woning in Visvliet isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Engie of Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Mede geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3775 en geeft een besparing van €250 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Hierdoor achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke projecten zoals dak-, vloer of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Onderstaand tref je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Formido, Gamma, Karwei, Multimate, Hubo, Hornbach. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: neemt geen vocht op

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zuidhorn

Door de ondersteuning van een subsidie wordt een huis isoleren uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidiepot is in april 2017 opgeheven. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Grofweg 20 procent van de factuur mag je terugvragen.
 • Uitgangspunt is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Ook valt de uitgevoerde arbeid onder het 9% BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Visvliet een regeling voor extra subsidie. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.zuidhorn.nl voor de voorwaarden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zuidhorn
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Visvliet. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door middel van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Visvliet wat matcht met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Visvliet voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Visvliet. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties bieden sowieso een prettige leefomgeving en veel lagere gaskosten. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een gezond wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen