Isolatie Haren

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Haren? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van binnenmuren en tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op deze website tref je uiteenlopende informatie over isolatie Haren. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals isolerende raambekleding en steenwol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-haren-9752

 • Elke maand besparen op energie
 • Een gezonde leefomgeving
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Speciale groene leningen
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieGroningen
GemeenteHaren
Postcode9752
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31850 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Verderop achterhaal je de interessantste manieren om een woning in Haren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte beter vast, en het biedt een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Haren kan erg voordelig (gemiddeld zo’n € 740 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €240 per 12 maanden (prijzen december 2021).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren geeft de kou geen kans en flink lagere energiekosten. De tarieven zijn ongeveer €1850 en het rendement ligt op zo’n €245 p/jaar. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, chips, PUR schuim, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Haren kost plusminus €5300. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1070. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €830 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €11200. Het voordeel is om en nabij €900 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Ook zien we verschillende rendabele vormen. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Haren (december 2021)?

Wil jij minder hoge stookkosten of wellicht een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Haren isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2100 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1050 per 12 maanden. Op deze website check je de totale kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Haren. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3500)
€575
(€5450)
€1050
(€8150)
Vloerisolatie€135
(€1350)
€280
(€2300)
€325
(€2700)
Spouwmuur€230
(€1000)
€540
(€2425)
€900
(€3550)
HR++ glas€245
(€2275)
€320
(€4175)
€445
(€4650)
isolatie haren 9752

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

FAQ voor de isolatiespecialist in Haren?

Waarom mijn woning in Haren isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieaanbieder als Engie of Nuon, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Overigens biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3575, waarbij u een besparing realiseert van €345 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Dan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Ingrijpende investeringen zoals isolatie van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Op deze pagina ontdek je meer info over veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Multimate, Formido, Praxis, Hubo, Gamma, Karwei. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Haren

Via subsidiemogelijkheden wordt je woning isoleren nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pakweg een kwart van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Tevens rekenen ze voor arbeidsloon een kleine BTW tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Haren een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.haren.nl voor meer informatie.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Haren
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Haren. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Haren wat dan voldoet aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minutes.

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Met een warmtescan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Haren voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Haren. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren in een optimaal klimaat in huis en veel minder stookkosten. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een aangenaam klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente