Isolatie Niehove

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Niehove? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? D.m.v. een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld de gevel isoleren of radiatorfolie plaatsen kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hierna lees je handige informatie over isolatie Niehove. Denk aan zaken als dakisolatie en steenwol Isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-niehove-9884

 • Minder energiekosten
 • Aangenamer wonen
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Rust en comfort in huis
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9884
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf check je de populairste toepassingen om jullie woning in Niehove te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Niehove is goed te betalen (plusminus € 750 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €185 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en een fors lagere energierekening. De tarieven zijn gemiddeld €1825 en je bespaart op de energierekening, tot wel €195 op jaarbasis. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Niehove kost gemiddeld €4800. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1000. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €790 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €11700. De winst is zo’n €830, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zijn er diverse interessante opties. In het gedeelte hierna benoemen we de interessantste alternatieven.

 • Isolatie van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isolatie: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Niehove (mei 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten of een bewuste toekomst? Woning Niehove isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2350 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1325 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand check je de totale kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Niehove. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3400)
€845
(€6200)
€1160
(€9700)
Vloerisolatie€135
(€1450)
€225
(€2100)
€365
(€3350)
Spouwmuur€355
(€1000)
€470
(€2225)
€785
(€3000)
HR++ glas€225
(€1825)
€340
(€3075)
€440
(€5200)
isolatie niehove 9884

Erkende Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Niehove?

Waarom mijn woning in Niehove isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Eneco of Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een aangenaam wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3900 en besparen tot €230, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Hierdoor achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Grootse klussen als isolatie van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Hornbach, Formido, Karwei, Gamma, Hubo, Multimate. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Zuidhorn

Via een subsidie wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 20 procent van de factuur kan je terugvragen.
 • De conditie is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Eveneens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Niehove extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.zuidhorn.nl voor de status in mei 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zuidhorn
Het is onderhand wel helder: je kunt besparen op de energiekosten met gevel-, dak of vloerisolatie. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Niehove. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Door ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Niehove wat matcht met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Niehove voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Niehove. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen leiden tot een prettige leefomgeving en veel minder stookkosten. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een prettig wooncomfort. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen