Isolatie Bedum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Bedum? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een investering zoals bijvoorbeeld vloerisolatie of kieren dichten gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal vind je handige informatie over isolatie Bedum. We gaan aan de slag met topics als isolatie van binnenmuren en isolatieplan. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-bedum-9781

 • Uitstekend rendement
 • Einde van vochtproblemen
 • Minder CO-2 belasting
 • Ook geluidswerend
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieDrenthe
GemeenteBedum
Postcode9781
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand vind jij de meest populaire manieren om een woning in Bedum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Bedum is voordeling (rond de € 850 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €295 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en verlaagt het energiegebruik. De prijzen fluctueren rond de €1875 en het rendement ligt op zo’n €285 p/jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als glaswol, steenwol, icynene, folie. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Bedum kost plusminus €5700. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1140. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €810 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13500. Hiermee bespaar je om en nabij €910 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0noemen we allerlei vaak toegepaste uitvoeringen. In onderstaande tekst bediscussiëren we de populairste alternatieven.

 • Garage isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Bedum (juni 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten of wellicht een energiezuinige gemeenschap? Woning Bedum isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2375 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €925 (jaarlijks). Hieronder komen we met de totale kosten als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Bedum. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met 4 procent rente. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per oplossing vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3550)
€575
(€6500)
€1000
(€9700)
Vloerisolatie€125
(€1350)
€200
(€1700)
€315
(€3150)
Spouwmuur€180
(€1300)
€690
(€2050)
€895
(€3100)
HR++ glas€215
(€2475)
€300
(€3175)
€350
(€4675)
isolatie bedum 9781

Gangbare Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Petralana
 • Ursa

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Bedum?

Waarom mijn woning in Bedum isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een maatschappij als Budget Energie en Nuon, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een prettige leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Mede zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3250 en dat levert gemiddeld op €310, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Daardoor ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide activiteiten zoals dak-, gevel of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Hierna ontdek je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Praxis, Multimate, Hornbach, Karwei, Hubo, Formido. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Bedum

Door een subsidie worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pakweg 15 procent van de offerte mag je terug verwachten.
 • De voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Ook valt de uitgevoerde arbeid onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Bedum een potje voor dergelijke werkzaamheden. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.bedum.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Bedum
Het is evident: je kunt enorm besparen met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening met een schappelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Bedum. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Middels onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Bedum wat in lijn is met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Bedum voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Bedum. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren in een comfortabel wooncomfort en bespaart veel energie. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen