Isolatie Grijpskerk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Grijpskerk? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een aantal stappen zoals spouwmuren isoleren en radiatorfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatierevolutie.nl vind je uitgebreide informatie over isolatie Grijpskerk. We gaan aan de slag met zaken als isolatie van buitenmuren en cellulose isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-grijpskerk-9843

 • De energienota gaat omlaag
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Beperking geluiden van buiten
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9843
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal solide geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna vind jij de meest interessante stappen om jouw woning in Grijpskerk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Grijpskerk is goedkoop beginnend bij € 780 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €290 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte in huis en bespaart veel energie. De prijzen liggen rond €1825 en de besparing op de energienota loopt op tot €210 per jaar. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Grijpskerk kost je zo’n €5850. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €970. De potentiële besparing ligt op €800 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €11800. Je profiteert van grofweg €780 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zien we verscheidene alternatieve mogelijkheden. Hieronder praten we over de interessantste uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Grijpskerk (mei 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een groenere maatschappij? Woning Grijpskerk isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2125 m3. Dat is dus al gauw €1275 p/jaar. Op deze website berekenen we de hoogte van de investering op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Grijpskerk. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3400)
€855
(€7100)
€940
(€9850)
Vloerisolatie€150
(€1350)
€295
(€1950)
€315
(€3050)
Spouwmuur€280
(€1075)
€700
(€2375)
€875
(€3450)
HR++ glas€205
(€2925)
€290
(€3775)
€415
(€4725)
isolatie grijpskerk 9843

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Grijpskerk?

Waarom mijn woning in Grijpskerk isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Eneco en Vandebron, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een prettig binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Ook merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3850, dat betekent een winst van 245 p/jaar. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Zo kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende acties zoals vloer-, dak of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. In de box hieronder komen we met een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Karwei, Hubo, Gamma, Hornbach, Multimate, Formido. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zuidhorn

Door subsidies wordt je woning isoleren nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Om en nabij een kwart van de kosten zijn terug te vragen.
 • De eis is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Eveneens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijk is er in Grijpskerk een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.zuidhorn.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zuidhorn
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief opgezet voor energiebesparende maatregelen in Grijpskerk. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Grijpskerk wat dan voldoet aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Door middel van een warmtescan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, verrotte muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Grijpskerk voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Grijpskerk. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen leiden tot een aangenaam klimaat in huis en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor de gezondheid. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen