Isolatie Den Ham

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Den Ham? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. enkele acties als bijv. spouwmuren isoleren en isolatie van verwarmingsbuizen kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal tref je handige informatie over isolatie Den Ham. Bijvoorbeeld zaken als dakkapel isoleren en thermische bruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-den-ham-9883

 • Significant lagere energiekosten
 • Een gezonde leefomgeving
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Je kunt klein beginnen
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9883
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand zie je de populairste manieren om een woning in Den Ham te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis verliest niet onnodig warmte met als gevolg een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Den Ham is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 950 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €290 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten variëren rond €1650 en de winst ligt rond de €195 per jaar. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Nederlandse daken zijn matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Den Ham kost doorgaans €5000. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1190. De potentiële besparing ligt op €780, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11600. Dit levert op grofweg €770 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande kennen we allerlei vaak toegepaste mogelijkheden. In het gedeelte hierna beoordelen we de interessantste opties.

 • Isolatie van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isoleren in Den Ham (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Den Ham isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2425 m3. Dat is dus al gauw €1325 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal check je de totale kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Den Ham. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€4350)
€715
(€4500)
€1080
(€8400)
Vloerisolatie€140
(€1300)
€175
(€2000)
€315
(€3600)
Spouwmuur€390
(€1275)
€670
(€2350)
€810
(€3000)
HR++ glas€230
(€2225)
€285
(€3375)
€365
(€4575)
isolatie den-ham 9883

Actuele Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Den Ham?

Waarom mijn woning in Den Ham isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Budget Energie en Powerpeers, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een aangenaam klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3475 en geeft een besparing van €350 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Daardoor achterhaal je wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige werkzaamheden zoals gevel-, vloer of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Op deze pagina lees je meer info over veel toegepaste manieren. Te koop bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hubo, Praxis, Karwei, Gamma, Hornbach, Formido. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Zuidhorn

Dankzij (regionale) subsidies wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? Een landelijke subsidie op isolatie kan je niet meer aanvragen. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 25% van de kosten mag je terugvorderen.
 • Voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evengoed valt de uitgevoerde arbeid onder het BTW (9%) laag tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Zo nu en dan is er in Den Ham een speciaal potje beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.zuidhorn.nl voor de huidige regeleing.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Zuidhorn
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een lage rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Den Ham. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Aan de hand van onderstaande tips kom je met een isolatieplan Den Ham wat past bij jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Geholpen door een warmtescan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om enkel glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Den Ham voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Den Ham. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen hebben als resultaat een warm en comfortabel huis en bespaart veel energie. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een optimaal klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen