Isolatie Briltil

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Briltil? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met enkele acties zoals bijvoorbeeld plat dak isoleren en buisisolatie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal tref je belangrijke informatie over isolatie Briltil. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals de spouwmuur isoleren en lambda waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-briltil-9805

 • Veel geld besparen
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Geluidswerende werking
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9805
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website ontdek je de meest rendabele onderdelen om een woning in Briltil te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Briltil is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 720 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €255 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en bespaart veel energie. De onkosten liggen rond €1825 en het bespaart circa €250 per jaar. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, chips, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Briltil kost plusminus €5700. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1060. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €870 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €13100. Het voordeel is om en nabij €880 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0onderscheiden we diverse mogelijke uitvoeringen. In onderstaande tekst benoemen we de meest rendabele opties.

 • Isoleren van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Briltil (mei 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten en natuurlijk een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Briltil isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2025 m3. Dat is dus al gauw €1400 per jaar. Op deze website vind je de verwachte kosten wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Briltil. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3450)
€635
(€5100)
€1200
(€8050)
Vloerisolatie€120
(€1300)
€230
(€2250)
€340
(€3250)
Spouwmuur€180
(€1525)
€480
(€2000)
€780
(€3325)
HR++ glas€250
(€2925)
€270
(€3600)
€430
(€4750)
isolatie briltil 9805

Populaire Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

FAQ voor de isolatiespecialist in Briltil?

Waarom mijn woning in Briltil isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energieleverancier als Budget Energie en Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een prettig leefklimaat en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3600 en dat levert gemiddeld op €315, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Vandaar analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grootse acties zoals isoleren van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je een handig overzicht van het actuele aanbod. Te koop bij de betere bouwmarkt als Praxis, Formido, Karwei, Hubo, Gamma, Hornbach. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Zuidhorn

Door te profiteren van een subsidie wordt het investeren in je huis nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Plusminus 25 procent van de tarieven mag je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Daarnaast is het arbeidsloon ingedeeld in het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Briltil een groene lening of extra potje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.zuidhorn.nl voor de kleine lettertjes.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zuidhorn
Het is onderhand wel helder: je kunt flink bezuinigen met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een lage rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Briltil. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door middel van de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Briltil wat conformeert aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Briltil voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Briltil. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen resulteren in een prettig wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een optimaal klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen