Isolatie Pieterzijl

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Pieterzijl? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een investering zoals HR++ glas en dakkapel isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Onderstaand lees je belangrijke informatie over isolatie Pieterzijl. Dit kan gaan om zaken als isolatie van buitenmuren en EPS isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-pieterzijl-9844

 • Hoog rendement
 • Meer warmte en minder vocht
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Je kunt klein beginnen
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9844
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website bekijk jij de meest toegepaste werkzaamheden om jouw woning in Pieterzijl te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, met als effect een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Pieterzijl is interessant (ongeveer € 990 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €295 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven zijn ongeveer €1900 en het rendement ligt op zo’n €195 p/jaar. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals glaswol, dekens, steenwol, icynene. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Pieterzijl kost ongeveer €5000. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1190. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €690 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €13000. Het voordeel is ongeveer €950 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens onderscheiden we diverse mogelijke vormen. In het gedeelte hieronder behandelen we de interessantste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Pieterzijl (mei 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en tegelijkertijd een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Pieterzijl isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2275 m3. Dat komt neer op €850 op jaarbasis. Hieronder calculeren we de gemiddelde kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Pieterzijl. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3800)
€625
(€5950)
€990
(€8800)
Vloerisolatie€125
(€1100)
€240
(€2350)
€385
(€3250)
Spouwmuur€235
(€925)
€600
(€2600)
€790
(€3000)
HR++ glas€225
(€2475)
€290
(€4100)
€385
(€5175)
isolatie pieterzijl 9844

Actuele Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Meer weten over de isolatiespecialist in Pieterzijl?

Waarom mijn woning in Pieterzijl isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Energiedirect of Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een prettige leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Mede neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3650 en dat bespaart tot €325 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Hierdoor check je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op deze website bekijk je meer info over veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Karwei, Multimate, Hubo, Praxis, Formido, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zuidhorn

Door te profiteren van een subsidie van de overheid wordt woningisolatie nog lucratiever. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidiepot is in april 2017 opgeheven. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pak ‘m beet 20% van de offerte kan je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evengoed valt het arbeidsloon onder het kleine BTW tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Soms is er in Pieterzijl een regeling voor extra subsidie. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.zuidhorn.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zuidhorn
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Pieterzijl. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Pieterzijl wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere geen HR++ glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Pieterzijl voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Pieterzijl. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen hebben als resultaat een comfortabel klimaat in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een gezond leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen