Isolatie Den Horn

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Den Horn? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met haalbare maatregelen zoals isolatie van de binnengevel of dakkapel isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Hieronder komen we met bruikbare informatie over isolatie Den Horn. Je komt meer te weten over topics als tussenwanden isoleren en U-waarde. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-den-horn-9832

 • Minder energiekosten
 • Vocht absorberend vermogen
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Minder geluidsoverlast
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9832
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn in de regel solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje ontdek jij de populairste werkzaamheden om een woning in Den Horn te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Den Horn is interessant (plusminus € 710 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €295 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven zijn ongeveer €1625 en de potentiële besparing ligt op €240 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Hollandse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Den Horn kost je zo’n €5750. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1220. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €890 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €11000. De winst is grofweg €990, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0zien we nog enkele interessante mogelijkheden. In de volgende paragraaf bespreken we de meest populaire opties.

 • Isoleren van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Den Horn (mei 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en een bewuste wereld? Woning Den Horn isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2175 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1250 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal check je de kosten (bij benadering) wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Den Horn. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met 6 procent rente. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3200)
€665
(€6800)
€1180
(€9650)
Vloerisolatie€120
(€1500)
€280
(€2350)
€370
(€3400)
Spouwmuur€255
(€1625)
€560
(€2500)
€780
(€3250)
HR++ glas€250
(€2725)
€305
(€3775)
€370
(€5100)
isolatie den-horn 9832

Bekende Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Den Horn?

Waarom mijn woning in Den Horn isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Engie en NLE, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig leefklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3725 en geeft een besparing van €335 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitgebreide projecten als vloer-, dak of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Op deze pagina vind je kort & bondige info over veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Hubo, Karwei, Multimate, Gamma, Praxis, Hornbach. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zuidhorn

Dankzij een subsidie wordt je woning isoleren nog lucratiever. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Ongeveer 25 procent van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Daarnaast is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Den Horn extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.zuidhorn.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zuidhorn
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Den Horn. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Door middel van ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Den Horn wat conformeert aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door een warmtescan zie je op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Den Horn voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Den Horn. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties dragen bij aan een lekker warm huis en je verbruikt minder energie. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een gezond binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen