Isolatie Winsum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Winsum? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van haalbare maatregelen als isolatie buitenkant gevel of schuimstrips ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina bekijk je belangrijke informatie over isolatie Winsum. Dit gaan om bijvoorbeeld vraagstukken over radiatorfolie aanbrengen en U-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-winsum-9773

 • Lagere stookkosten
 • Een prettig wooncomfort
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcode9773
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn veelal solide geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf check je de meest toegepaste toepassingen om een woning in Winsum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Winsum is financieel toegankelijk (rond de € 850 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €215 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren geeft de kou geen kans en bespaart veel energie. De onkosten bedragen zo’n €1975 en je bespaart al snel €260 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Winsum kost gemiddeld €5300. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1110. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €11800. De winst is om en nabij €760 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

0noemen we nog meer populaire mogelijkheden. In het volgende overzicht bespreken we de meest interessante alternatieven.

 • Garage isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Winsum (juni 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een CO-2 reducerende samenleving? Woning Winsum isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2700 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1100 (jaarlijks). Hieronder check je de hoogte van de investering als je kiest voor een isolatiebedrijf in Winsum. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5 procent rente. Dakisolatie heb je terugverdiend in 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3700)
€815
(€7200)
€1010
(€8150)
Vloerisolatie€120
(€1350)
€220
(€2250)
€390
(€3300)
Spouwmuur€190
(€1475)
€460
(€1950)
€865
(€3525)
HR++ glas€225
(€2800)
€285
(€3600)
€365
(€5175)
isolatie winsum 9773

Bekende Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Winsum?

Waarom mijn woning in Winsum isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energieleverancier als Delta en Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een prettige leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3800, waarbij u een besparing realiseert van €330 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Daardoor achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige projecten als isolatie van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Hierna tref je nuttige informatie over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Formido, Multimate, Karwei, Hornbach, Gamma, Hubo. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Winsum

Door (regionale) subsidies wordt het investeren in je huis nog leuker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 15 procent van de factuur mag je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Bovendien geldt voor arbeid het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Winsum extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.winsum.nl voor opties in juni 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Winsum
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met het isoleren van je woning. Echter, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Winsum. Ook interessant is de Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Op basis van onderstaande tips creëer je een isolatieplan Winsum wat conformeert aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Winsum voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Winsum. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen leiden tot een aangename warme woning en bespaart veel energie. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor de gezondheid. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen