Isolatie Sumar

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Sumar? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van enkele acties zoals de zolder isoleren en isolatie van deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Hieronder tref je uiteenlopende informatie over isolatie Sumar. We gaan aan de slag met vraagstukken over kieren dichten en glaswol isolatie. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-sumar-9262

 • Supersnel terugverdient
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Goed voor het milieu
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9262
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dit scenario verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn in de basis kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand lees jij de meest interessante methodes om jullie woning in Sumar te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Sumar is goedkoop (vanaf zo’n € 820 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €225 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel lagere gaskosten. De onkosten fluctueren rond de €1700 en de besparing loopt op tot €260 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals steenwol, dekens, folie, glaswol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Sumar kost +/- €5300. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1060. Het rendement is al snel €760, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €12600. Het rendement is circa €950, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zijn er nog een aantal mogelijke vormen. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest toegepaste vormen.

 • Isolatie van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Sumar (mei 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten of wellicht een CO-2 reducerende toekomst? Woning Sumar isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2675 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €900 op jaarbasis. Hieronder tref je de kosten (bij benadering) zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Sumar. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met 4 procent rente. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3300)
€835
(€5200)
€1200
(€8250)
Vloerisolatie€120
(€1450)
€295
(€2350)
€370
(€3550)
Spouwmuur€260
(€1075)
€450
(€1900)
€815
(€3425)
HR++ glas€220
(€2375)
€285
(€4075)
€390
(€4875)
isolatie sumar 9262

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Sumar?

Waarom mijn woning in Sumar isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Engie of Powerpeers, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimale leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3200, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €265 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Dan analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden als isolatie van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Hierna check je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Gamma, Karwei, Multimate, Hubo, Hornbach, Formido. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Tytsjerksteradiel

Door gebruik te maken van een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 15 procent van de tarieven mag je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Daarnaast wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Geregeld is er in Sumar een speciaal potje beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.tytsjerksteradiel.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Tytsjerksteradiel
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een groene lening zonder hoge lasten opgezet voor energiebesparende maatregelen in Sumar. Bekijk ook eens de GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door gebruik te maken van ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Sumar wat past bij jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Middels een warmtescan analyseert u waar de zwakke plekken liggen. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Sumar voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Sumar. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een aangenaam leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een prettig binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen