Isolatie Noardburgum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Noardburgum? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een aantal stappen als isolatie van de vloer en radiatorisolatie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal vind je nuttige informatie over isolatie Noardburgum. We gaan aan de slag met zaken als isolatie van de binnengevel en U-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-noardburgum-9257

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Een aangename leefomgeving
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Stiller in de woning
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9257
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Verderop check jij de meest populaire toepassingen om jouw woning in Noardburgum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Noardburgum kan erg voordelig (gemiddeld zo’n € 790 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €260 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten variëren rond €1925 en de besparing op de energienota loopt op tot €275 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Noardburgum kost plusminus €4700. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1170. De potentiële besparing ligt op €890 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €11600. Daarmee bespaar je plusminus €840 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

0bestaan er verscheidene aantrekkelijke opties. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest interessante uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Noardburgum (mei 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten of een energiezuinige samenleving? Woning Noardburgum isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2175 m3. De besparing komt neer op €1425 per jaar. Hierna ontdek je de kosten (bij benadering) als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Noardburgum. Kan je zelf goed klussen? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 4% rente. Dakisolatie kan men terugverdienen in 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per doel tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3950)
€795
(€5900)
€1180
(€9400)
Vloerisolatie€140
(€1450)
€200
(€1950)
€305
(€2950)
Spouwmuur€400
(€1375)
€470
(€2225)
€790
(€3050)
HR++ glas€215
(€2225)
€260
(€3125)
€395
(€5225)
isolatie noardburgum 9257

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Noardburgum?

Waarom mijn woning in Noardburgum isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en Powerpeers, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een gezond wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3275, dat betekent een winst van 305 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Vandaar analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse onderhoudswerkzaamheden als vloer-, gevel of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. In de box hieronder komen we met een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Hubo, Multimate, Karwei, Praxis, Gamma, Formido. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: geen opname van vocht

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Tytsjerksteradiel

Door een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2017. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pak ‘m beet 15 procent van de uitvoeringskosten kan je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Daarnaast wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Noardburgum een subsidie of duurzaamheidslening. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.tytsjerksteradiel.nl voor meer informatie.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Tytsjerksteradiel
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met het isoleren van je woning. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening zonder hoge lasten dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Noardburgum. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Noardburgum wat overeenstemt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere enkel glas, verrotte muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Noardburgum voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Noardburgum. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een prettig wooncomfort en veel lagere gaskosten. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een aangenaam leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen