Isolatie Suwâld

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Suwâld? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld de kruipruimte isoleren en tochtstrips of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Suwâld. Je leest uitvoerig over topics als je spouwmuur isoleren en stappenplan woningisolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-suwald-9265

 • Snel terugverdiend
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • CO2 uitstoot beperken
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9265
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn prima geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Op deze website zie je de populairste methodes om je woning in Suwâld te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Suwâld is betaalbaar (rond de € 870 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €280 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven fluctueren rond de €1975 en het resultaat is zo’n €280 p/jaar. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Suwâld kost gemiddeld €5750. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1080. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €800 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €12200. Het voordeel is ong. €800 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we allerlei aantrekkelijke mogelijkheden. Hieronder vermelden we de meest interessante oplossingen.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Suwâld (mei 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en uiteraard een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Suwâld isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2400 m3. De besparing komt neer op €850 op jaarbasis. Hierna check je de totale kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Suwâld. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4 procent spaarrente. Dak-isolatie heb je terugverdiend in 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3550)
€815
(€6200)
€1230
(€9800)
Vloerisolatie€160
(€1350)
€245
(€2450)
€340
(€3350)
Spouwmuur€385
(€1450)
€740
(€2225)
€805
(€3050)
HR++ glas€235
(€1875)
€340
(€3575)
€375
(€4475)
isolatie suwald 9265

Bekende Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Vragen voor een isolatiespecialist in Suwâld?

Waarom mijn woning in Suwâld isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Essent of Powerpeers, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een aangenaam leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3400, waarbij u een besparing realiseert van €225 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor check je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Diepgaande activiteiten zoals dak-, vloer of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Hieronder ontdek je een handig overzicht van het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Praxis, Karwei, Hubo, Gamma, Hornbach, Multimate. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: een dure oplossing

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Tytsjerksteradiel

Met hulp van opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog leuker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pakweg 25 procent van de verkoopprijs mag je terug verwachten.
 • Uitgangspunt is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Misschien is er in Suwâld een regeling voor extra subsidie. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.tytsjerksteradiel.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Tytsjerksteradiel
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Suwâld. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? D.m.v. de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Suwâld wat in lijn is met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Op basis van een warmtescan zie je waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn enkel glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Suwâld voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Suwâld. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties leiden tot een aangenaam en prettig klimaat en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen