Isolatie Oentsjerk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Oentsjerk? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. haalbare maatregelen zoals bodemisolatie en isolerende kozijnen en deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op isolatierevolutie.nl check je handige informatie over isolatie Oentsjerk. Je leest uitvoerig over zaken als isolatie van de kruipruimte en stappenplan woningisolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-oentsjerk-9062

 • Uitstekend rendement
 • Meer warmte en minder vocht
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Houdt geluid tegen
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9062
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand bekijk jij de interessantste werkzaamheden om jouw woning in Oentsjerk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Oentsjerk is goed te betalen (plusminus € 820 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €260 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel lagere gaskosten. De onkosten bedragen zo’n €1850 en het rendement ligt op zo’n €250, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Oentsjerk kost doorgaans €5800. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1160. De potentiële besparing ligt op €750 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €12500. Het rendement is pakweg €780 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast onderscheiden we verscheidene aantrekkelijke oplossingen. In het gedeelte hierna bespreken we de interessantste werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Altijd een warme garage
 • Schuur isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isolatie: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Oentsjerk (mei 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en natuurlijk een energiebewuste wereld? Woning Oentsjerk isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2425 m3. De besparing komt neer op €975 per 12 maanden. Op deze pagina komen we met de verwachte kosten zodra het laat doen door een isolatiebedrijf in Oentsjerk. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per optie tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3400)
€735
(€5200)
€1140
(€8500)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€290
(€1750)
€335
(€3350)
Spouwmuur€335
(€1250)
€490
(€2025)
€945
(€3400)
HR++ glas€215
(€2100)
€270
(€4050)
€430
(€4575)
isolatie oentsjerk 9062

Populaire Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Vragen voor een isolatiespecialist in Oentsjerk?

Waarom mijn woning in Oentsjerk isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energieleverancier als Eneco en NLE, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3950, waarbij u een besparing realiseert van €240 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op die manier check je waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke maatregelen zoals isolatie van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Hieronder check je praktische info over het actuele aanbod. Te koop bij grotere bouwmarkten als Multimate, Karwei, Praxis, Hubo, Hornbach, Gamma. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Tytsjerksteradiel

Door te profiteren van subsidiemogelijkheden wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot is in 2017 volledig afgeschaft. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 15 procent van de tarieven kan je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Overigens valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Oentsjerk een groene lening of extra potje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.tytsjerksteradiel.nl voor opties in mei 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Tytsjerksteradiel
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten door het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een schappelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Oentsjerk. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door middel van de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Oentsjerk wat dan voldoet aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Via een warmtescan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, gammele muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Oentsjerk voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Oentsjerk. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties leiden tot een comfortabel klimaat in huis en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een prettig klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen