Isolatie Aldtsjerk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Aldtsjerk? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen als bodemisolatie en naden en kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op deze pagina check je waardevolle informatie over isolatie Aldtsjerk. Je leest uitvoerig over vraagstukken over tussenwanden isoleren en soorten isolatiewaarden. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-aldtsjerk-9064

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Een prettig klimaat in huis
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Minder ongedierte
 • Veel lokale specialisten

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9064
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand ontdek je de meest populaire werkzaamheden om jullie woning in Aldtsjerk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Aldtsjerk is voordeling (gemiddeld zo’n € 930 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €260 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten variëren rond €1675 en het bespaart circa €235 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Aldtsjerk kost zo’n €4600. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1030. Het voordeel loopt al gauw op tot €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €11300. Het rendement is om en nabij €780 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens onderscheiden we meerdere populaire vormen. In het volgende overzicht bediscussiëren we de meest toegepaste vormen.

 • Isolatie garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Aldtsjerk (mei 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en ook een duurzame maatschappij? Woning Aldtsjerk isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2550 m3. Dat komt neer op €1450 per jaar. Op ons isolatie portaal calculeren we de totale kosten zodra het laat doen door een isolatiebedrijf in Aldtsjerk. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3400)
€585
(€5350)
€940
(€8750)
Vloerisolatie€120
(€1400)
€175
(€2000)
€390
(€3500)
Spouwmuur€355
(€1125)
€620
(€2450)
€805
(€3550)
HR++ glas€250
(€2300)
€340
(€4250)
€350
(€4975)
isolatie aldtsjerk 9064

Professionele Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Vragen voor een isolatiespecialist in Aldtsjerk?

Waarom mijn woning in Aldtsjerk isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Essent of Nuon, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een comfortabel klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3800, dat betekent een winst van 345 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Hierdoor ziet u wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitgebreide maatregelen zoals isolatie van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Hierna check je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Karwei, Gamma, Hornbach, Formido, Hubo, Praxis. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Tytsjerksteradiel

Via subsidies wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer sinds 2017. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 25% van de factuur mag je terugvragen.
 • De richtlijn is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evenzeer geldt voor arbeid het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Misschien is er in Aldtsjerk een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.tytsjerksteradiel.nl voor de status in mei 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Tytsjerksteradiel
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een aantrekkelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Aldtsjerk. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Aldtsjerk wat past bij jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Aldtsjerk voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is significant beter dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Aldtsjerk. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen bieden jou een lekker warm huis en maken dat je minder energie gebruikt. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een optimaal binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen