Isolatie Hurdegaryp

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Hurdegaryp? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via relatief eenvoudige maatregelen als vliering isoleren of radiatorfolie aanbrengen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over isolatie Hurdegaryp. Je kunt denken aan thema’s als de binnengevel isoleren en koudeval. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-hurdegaryp-9254

 • Lagere energienota
 • Een prettige leefomgeving
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Beter energielabel

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9254
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis goed geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje bekijk je de meest toegepaste toepassingen om een woning in Hurdegaryp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Hurdegaryp kan zeer goedkoop (vanaf zo’n € 900 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €290 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven bedragen zo’n €1750 en je profiteert van een besparing tot wel €205 per jaar. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals dekens, glaswol, steenwol, folie. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Hurdegaryp kost doorgaans €5750. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1150. Je energiekosten dalen flink, tot wel €740, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11600. Het rendement is grofweg €820 per jaar. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0zijn er diverse populaire opties. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest interessante oplossingen.

 • Isoleren van garage: Altijd een warme garage
 • Schuur isoleren: Altijd een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Hurdegaryp (mei 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en tegelijk een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Hurdegaryp isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2875 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1475 per jaar. Op deze pagina komen we met de verwachte kosten zodra dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Hurdegaryp. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5 procent spaarrente. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per soort tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3850)
€785
(€6900)
€1070
(€8500)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€180
(€1950)
€330
(€3000)
Spouwmuur€180
(€1175)
€490
(€1900)
€910
(€3600)
HR++ glas€195
(€2300)
€320
(€4275)
€450
(€4525)
isolatie hurdegaryp 9254

Populaire Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Vragen voor een isolatiespecialist in Hurdegaryp?

Waarom mijn woning in Hurdegaryp isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieleverancier als Greenchoice en Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezond klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3325 en dat bespaart tot €350 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Op die manier check je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grootse klussen zoals isolatie van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Hieronder vind je praktische info over de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Hubo, Hornbach, Formido, Multimate, Gamma, Praxis. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Tytsjerksteradiel

Via subsidiemogelijkheden wordt het investeren in je huis nog interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Zo’n 25 procent van de offerte mag je terugvorderen.
 • De regel is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Bovendien wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Soms is er in Hurdegaryp een regeling voor extra subsidie. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.tytsjerksteradiel.nl voor de status in mei 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Tytsjerksteradiel
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een aantrekkelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Hurdegaryp. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Hurdegaryp wat dan voldoet aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Met een warmtescan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Hurdegaryp voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Hurdegaryp. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen resulteren in een comfortabel binnenklimaat en een significant lagere energierekening. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een prettig leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen