Isolatie Mûnein

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Mûnein? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van de gevel of dakkapel isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Hierna ontdek je bruikbare informatie over isolatie Mûnein. Denk aan thema’s als de schuur isoleren en verschillende materialen. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-munein-9063

 • Flinke besparing
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9063
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna tref jij de meest populaire stappen om jouw woning in Mûnein te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Mûnein kan zeer goedkoop (vanaf plusminus € 780 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €255 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten bedragen zo’n €1750 en het rendement ligt op zo’n €210 p/jaar. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in Nederland zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Mûnein kost +/- €5450. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1230. Het voordeel loopt al gauw op tot €800, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €11700. Het voordeel is plusminus €820 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Ook noemen we verscheidene mogelijke vormen. In het gedeelte hieronder beoordelen we de interessantste oplossingen.

 • Isoleren van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Mûnein (juni 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Mûnein isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2850 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1425 per jaar. Op deze website komen we met de totale prijs in het geval je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Mûnein. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4000)
€815
(€6900)
€990
(€9550)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€290
(€1550)
€355
(€2700)
Spouwmuur€190
(€1050)
€590
(€1950)
€855
(€3650)
HR++ glas€235
(€2650)
€330
(€3200)
€430
(€4925)
isolatie munein 9063

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

FAQ voor de isolatiespecialist in Mûnein?

Waarom mijn woning in Mûnein isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Eneco of Vandebron, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een prettig klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3275 en besparen tot €225 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Daardoor analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Grootse activiteiten als isolatie van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie gebruiken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. In de box hieronder ontdek je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Multimate, Formido, Gamma, Hornbach, Praxis, Karwei. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Tytsjerksteradiel

Mede door een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Circa 15 procent van de kosten zijn terug te vragen.
 • De conditie is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Af en toe is er in Mûnein een potje voor dergelijke werkzaamheden. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.tytsjerksteradiel.nl voor opties in juni 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Tytsjerksteradiel
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een unieke lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Mûnein. Relevante alternatieven zijn de Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Op basis van ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Mûnein wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Aan de hand van een warmtescan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Mûnein voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Mûnein. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen dragen bij aan een optimaal leefklimaat en verlagen het energiegebruik. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezonde leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen