Isolatie Eastermar

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Eastermar? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? D.m.v. een investering als de binnengevel isoleren of tochtprofielen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties met een prima rendement. Onderstaand ontdek je belangrijke informatie over isolatie Eastermar. Je komt meer te weten over topics als isolatie buitenkant gevel en minerale wol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-eastermar-9261

 • Supersnel terugverdient
 • Bescherm tegen vocht
 • Milieubewuste keuze
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9261
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand tref jij de aantrekkelijkste methodes om jouw woning in Eastermar te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Eastermar is betaalbaar (vanaf plusminus € 880 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €190 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel lagere gaskosten. De prijzen bedragen zo’n €1875 en je bespaart op de energierekening, tot wel €235 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Eastermar kost ongeveer €5450. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1210. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €880, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €11400. Daarmee bespaar je ongeveer €970, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0kennen we verscheidene vaak toegepaste alternatieven. In de volgende paragraaf praten we over de meest populaire oplossingen.

 • Garage-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Eastermar (mei 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening of een CO-2 reducerende toekomst? Woning Eastermar isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2850 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1400 (jaarlijks). Op deze pagina bekijk je de totale kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Eastermar. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3250)
€795
(€5900)
€1160
(€8650)
Vloerisolatie€155
(€1300)
€250
(€2150)
€390
(€2750)
Spouwmuur€255
(€1000)
€720
(€2450)
€900
(€3300)
HR++ glas€250
(€2250)
€340
(€3850)
€450
(€4925)
isolatie eastermar 9261

Bekende Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Eastermar?

Waarom mijn woning in Eastermar isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Energiedirect of NLE, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een gezond leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3925 en dat levert gemiddeld op €305 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Dan zie je waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige activiteiten als dak-, vloer of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op deze website vind je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Formido, Gamma, Hornbach, Hubo, Multimate, Praxis. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Tytsjerksteradiel

Door een subsidie van de overheid wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Zo’n 20% van de offerte krijg je weer terug.
 • De richtlijn is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Tevens valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Eastermar een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.tytsjerksteradiel.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Tytsjerksteradiel
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met concurrerende rentepercentages relevant voor energiebesparende maatregelen in Eastermar. Bekijk ook eens GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Met ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Eastermar wat conformeert aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Met een warmtescan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om enkel glas, verrotte muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Eastermar voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Eastermar. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen hebben als resultaat een optimaal wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een prettig binnenklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen