Isolatie Garyp

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Garyp? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Via een paar maatregelen als de vloer isoleren of isolerende raambekleding kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand lees je handige informatie over isolatie Garyp. We gaan aan de slag met vraagstukken over vliering isoleren en houten vloer isoleren. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-garyp-9263

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Controle over de temperatuur
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Rust en comfort in huis
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9263
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn in de basis behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina vind je de meest toegepaste stappen om jouw woning in Garyp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Garyp kan zeer goedkoop (al vanaf +/- € 910 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €200 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en bespaart veel energie. De kosten fluctueren rond de €2000 en de winst ligt rond de €245 per jaar. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, EPS parels, chips, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. Veel daken van Hollandse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Garyp kost +/- €4700. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1050. De besparing loopt op tot €850 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12800. Daarmee bespaar je circa €840 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Ook onderscheiden we diverse interessante opties. In onderstaande tekst beoordelen we de meest toegepaste alternatieven.

 • Isoleren garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder-isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isoleren in Garyp (mei 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en natuurlijk een energiezuinige gemeenschap? Woning Garyp isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2675 m3. Dat komt neer op €925 per 12 maanden. Op deze pagina vind je de hoogte van de investering als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Garyp. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per doel vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3300)
€655
(€6900)
€1000
(€8350)
Vloerisolatie€120
(€1450)
€235
(€1600)
€380
(€3600)
Spouwmuur€340
(€1575)
€460
(€2600)
€925
(€3000)
HR++ glas€205
(€2075)
€310
(€3550)
€425
(€4975)
isolatie garyp 9263

Actuele Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Garyp?

Waarom mijn woning in Garyp isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Energiedirect en Vandebron, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabel leefklimaat en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3325, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €325 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Hierdoor zie je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige investeringen als isoleren van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie plakken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Op deze website tref je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Multimate, Praxis, Hornbach, Formido, Hubo, Karwei. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Tytsjerksteradiel

Door te profiteren van een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 25% van de tarieven kan je terugvragen.
 • De richtlijn is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evengoed valt het arbeidsloon onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Soms is er in Garyp een groene lening of extra potje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.tytsjerksteradiel.nl voor de status in mei 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Tytsjerksteradiel
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Garyp. Ook interessant is de GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Aan de hand van tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Garyp wat aansluit op jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Via een warmtescan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere enkel glas, oude muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Garyp voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Garyp. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren in een optimaal klimaat in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond klimaat in huis. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen