Isolatie Burgum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Burgum? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Middels een aantal stappen als spouwmuren isoleren of warmtereflecterende folie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Hierna vind je uitgebreide informatie over isolatie Burgum. Dit kan gaan om topics als isolatie van verwarmingsbuizen en glaswol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-burgum-9251

 • Lagere stookkosten
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9251
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn doorgaans kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna zie je de meest interessante methodes om je woning in Burgum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Burgum is financieel toegankelijk (rond de € 850 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €275 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten fluctueren rond de €1975 en het resultaat is zo’n €285 per jaar. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Burgum kost ongeveer €5250. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1170. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €870 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €11300. Dit levert op grofweg €940 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we nog meer aantrekkelijke vormen. In de volgende paragraaf behandelen we de meest toegepaste vormen.

 • Garage isolatie: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isolatie: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Burgum (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en uiteraard een energiebewuste samenleving? Woning Burgum isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2825 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1175 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website vind je de kosten (bij benadering) wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Burgum. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met 4 procent rente. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3050)
€685
(€6450)
€940
(€9800)
Vloerisolatie€140
(€1050)
€240
(€2500)
€315
(€3400)
Spouwmuur€370
(€1125)
€650
(€2675)
€825
(€3300)
HR++ glas€245
(€2850)
€325
(€3825)
€350
(€4925)
isolatie burgum 9251

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Burgum?

Waarom mijn woning in Burgum isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Budget Energie en Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een gezond klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3075, dat betekent een winst van 280 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op die manier ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Diepgaande activiteiten zoals isolatie van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie gebruiken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je meer info over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Formido, Karwei, Gamma, Praxis, Hubo, Hornbach. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: is erg brandbaar

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Tytsjerksteradiel

Door de ondersteuning van een subsidie wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet een kwart van de onkosten mag je terugvorderen.
 • De eis is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Daarnaast geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Geregeld is er in Burgum een subsidie of duurzaamheidslening. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.tytsjerksteradiel.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Tytsjerksteradiel
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Echter, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met concurrerende rentepercentages bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Burgum. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Dankzij tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Burgum wat dan voldoet aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Door een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om dubbel glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Burgum voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Burgum. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen leiden tot een aangenaam binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een optimaal wooncomfort. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen