Isolatie Gytsjerk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Gytsjerk? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met enkele acties zoals dubbel glas en radiatorfolie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Onderstaand komen we met handige informatie over isolatie Gytsjerk. Dit kan gaan om vraagstukken over isolatie van de bodem en ventilatie. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-gytsjerk-9061

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Goed bezig voor het milieu
 • Minder last van lawaai van straat
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9061
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. In het volgende stukje zie je de meest interessante manieren om jouw woning in Gytsjerk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Gytsjerk is voordeling (vanaf ongeveer € 950 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €255 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren geeft de kou geen kans en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten variëren rond €1650 en je bespaart al snel €205 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, chips, PUR schuim, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Gytsjerk kost doorgaans €4550. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1010. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €690 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12100. Het voordeel is pakweg €880 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we allerlei alternatieve opties. In het volgende overzicht benoemen we de meest interessante mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder-isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Gytsjerk (mei 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en tegelijk een bewuste maatschappij? Woning Gytsjerk isoleren kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2325 m3. Dat komt neer op €1150 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina ontdek je de hoogte van de investering op het moment dat je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Gytsjerk. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5 procent rente. Dakisolatie kan terugverdiend worden in zeven jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per doel vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3800)
€855
(€6900)
€1230
(€9200)
Vloerisolatie€145
(€1250)
€290
(€2650)
€375
(€3500)
Spouwmuur€320
(€1250)
€590
(€2525)
€915
(€3200)
HR++ glas€235
(€1875)
€270
(€3225)
€435
(€4725)
isolatie gytsjerk 9061

Gangbare Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Gytsjerk?

Waarom mijn woning in Gytsjerk isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Energiedirect en Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een optimaal wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3475 en dat bespaart tot €265 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Op die manier ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige projecten zoals isolatie van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Onderstaand vind je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Hornbach, Multimate, Hubo, Karwei, Formido, Gamma. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Tytsjerksteradiel

Dankzij subsidies wordt je woning isoleren nog verleidelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 20% van de onkosten kan je terugvorderen.
 • De eis is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Ook valt de uitgevoerde arbeid onder het kleine BTW tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Gytsjerk een groene lening of extra potje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.tytsjerksteradiel.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Tytsjerksteradiel
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Gytsjerk. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Op basis van de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Gytsjerk wat strookt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Gebruikmakend van een warmtescan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Gytsjerk voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Gytsjerk. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen leiden tot een comfortabel klimaat in huis en een veel lagere energierekening. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een optimale leefomgeving. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen