Isolatie Tytsjerk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Tytsjerk? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels enkele acties zoals de gevel isoleren en radiatorfolie aanbrengen heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Hieronder bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Tytsjerk. We gaan aan de slag met zaken als tochtprofielen en soorten isolatiewaarden. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-tytsjerk-9255

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een aangename leefomgeving
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9255
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna achterhaal je de meest populaire werkzaamheden om jullie woning in Tytsjerk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Tytsjerk is betaalbaar (vanaf € 960 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €235 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en flink lagere energiekosten. De tarieven zijn zo’n €1675 en de potentiële besparing ligt op €280 per jaar. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals glaswol, steenwol, folie, icynene. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Tytsjerk kost gemiddeld €5800. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1170. Het voordeel loopt al gauw op tot €720, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €11800. Het voordeel is om en nabij €830, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

0noemen we allerlei rendabele oplossingen. In het gedeelte hierna beschrijven we de interessantste werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte-isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Tytsjerk (mei 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en een energiezuinige maatschappij? Woning Tytsjerk isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2050 m3. Dat is dus al gauw €950 per jaar. Hieronder tref je de totale kosten zodra in zee gaat met een isolatiebedrijf in Tytsjerk. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5 procent rente. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3850)
€685
(€5350)
€950
(€9900)
Vloerisolatie€120
(€1350)
€260
(€2000)
€315
(€3450)
Spouwmuur€220
(€1275)
€590
(€2225)
€805
(€3100)
HR++ glas€230
(€2900)
€295
(€3375)
€410
(€5250)
isolatie tytsjerk 9255

Interessante Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Vragen voor een isolatiespecialist in Tytsjerk?

Waarom mijn woning in Tytsjerk isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Greenchoice of Pure Energie, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3725 en dat bespaart tot €340, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Daardoor analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden als vloer-, gevel of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, gebruik maken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Op deze website komen we met een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Hornbach, Multimate, Hubo, Formido, Gamma, Praxis. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Tytsjerksteradiel

Door de ondersteuning van opties voor subsidie wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidiepot is in 2017 volledig afgeschaft. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 15 procent van de tarieven mag je terugvragen.
 • Het is een must dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Daarnaast vallen de manuren onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in Tytsjerk een lokaal subsidiepotje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.tytsjerksteradiel.nl voor de status in mei 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Tytsjerksteradiel
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening zonder hoge lasten speciaal voor energiebesparende maatregelen in Tytsjerk. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? D.m.v. het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Tytsjerk wat aansluit op jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Middels een warmtescan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, gammele muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Tytsjerk voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Tytsjerk. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen dragen bij aan een comfortabel wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een optimaal leefklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen