Isolatie Ryptsjerk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Ryptsjerk? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een paar maatregelen zoals isolatie van de buitengevel en tochtstrips of tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Hierna vind je diverse informatie over isolatie Ryptsjerk. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals de buitengevel isoleren en steenwol Isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-ryptsjerk-9256

 • Forse besparing mogelijk
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Kies voor een beter milieu
 • Weinig geluid in de woning
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9256
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl achterhaal jij de meest rendabele methodes om jullie woning in Ryptsjerk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Ryptsjerk kan erg voordelig (al vanaf € 820 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel lagere gaskosten. De tarieven zijn gemiddeld €2000 en de besparing op de energienota loopt op tot €250 op jaarbasis. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Ryptsjerk kost +/- €4900. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1060. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €860, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €13200. Dit levert op ongeveer €780, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens bestaan er nog meer alternatieve oplossingen. In de volgende paragraaf beoordelen we de populairste uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isolatie: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Ryptsjerk (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten en een CO-2 reducerende wereld? Woning Ryptsjerk isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2075 m3. De besparing komt neer op €1475 (jaarlijks). Onderstaand komen we met de hoogte van de investering als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Ryptsjerk. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per optie zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4350)
€825
(€7450)
€1050
(€9550)
Vloerisolatie€120
(€1300)
€230
(€2250)
€365
(€3600)
Spouwmuur€280
(€1425)
€660
(€2475)
€825
(€3600)
HR++ glas€240
(€2075)
€280
(€3375)
€365
(€5125)
isolatie ryptsjerk 9256

Gangbare Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Vragen voor een isolatiespecialist in Ryptsjerk?

Waarom mijn woning in Ryptsjerk isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Eneco of NLE, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3925, waarbij u een besparing realiseert van €270, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Zo achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige maatregelen als isoleren van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie plakken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Op deze website bekijk je meer info over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Praxis, Multimate, Gamma, Formido, Hornbach, Karwei. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: geen opname van vocht

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Tytsjerksteradiel

Door de ondersteuning van een subsidie wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidiepot is in april 2017 opgeheven. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Om en nabij 15% van de onkosten mag je terug verwachten.
 • De voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Tevens rekenen ze voor arbeidsloon een kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Ryptsjerk extra geld beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.tytsjerksteradiel.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Tytsjerksteradiel
Het is evident: je kunt flink bezuinigen door je huis te isoleren. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een aantrekkelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Ryptsjerk. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Met behulp van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Ryptsjerk wat matcht met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan check je wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Ryptsjerk voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Ryptsjerk. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam warm huis en verlagen het energiegebruik. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezonde leefomgeving. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen