Isolatie Wyns

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Wyns? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via enkele acties zoals vliering isoleren of isolerende raamfolie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand ontdek je bruikbare informatie over isolatie Wyns. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de garage en lambda waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-wyns-9091

 • Veel minder betalen voor energie
 • Een optimaal wooncomfort
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9091
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn doorgaans kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop tref jij de interessantste stappen om jouw woning in Wyns te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Wyns is interessant (vanaf plusminus € 890 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €255 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten liggen rond €1675 en de winst ligt rond de €285 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Wyns kost ongeveer €4950. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1070. Het voordeel loopt al gauw op tot €890 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12600. De winst is plusminus €850 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens zijn er verschillende alternatieve oplossingen. In de volgende paragraaf bespreken we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Wyns (mei 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten of bijdragen aan een bewuste toekomst? Woning Wyns isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2300 m3. Dat is dus al gauw €800 (jaarlijks). Op deze website check je de kosten (bij benadering) wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Wyns. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3500)
€685
(€5000)
€1180
(€9500)
Vloerisolatie€135
(€1250)
€220
(€2000)
€325
(€3400)
Spouwmuur€190
(€900)
€660
(€1925)
€830
(€3675)
HR++ glas€240
(€2950)
€300
(€4100)
€415
(€4625)
isolatie wyns 9091

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Wyns?

Waarom mijn woning in Wyns isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Budget Energie of Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een aangenaam binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3100, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €260 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Dan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke werkzaamheden als vloer-, gevel of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Onderstaand check je een handig overzicht van veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Hornbach, Gamma, Hubo, Multimate, Formido, Praxis. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Tytsjerksteradiel

Met hulp van subsidies wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Grofweg 25% van de offerte mag je terugvorderen.
 • De conditie is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Ook wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Misschien is er in Wyns extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.tytsjerksteradiel.nl voor de voorwaarden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Tytsjerksteradiel
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van gevel, vloer of dak. Echter, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een gunstige rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Wyns. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Met tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Wyns wat schikt naar je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Met een warmtescan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn dubbel glas, traditionele muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Wyns voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Wyns. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen hebben als resultaat een aangenaam leefklimaat en veel minder stookkosten. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen