Isolatie Jistrum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Jistrum? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een investering zoals bijvoorbeeld tussenwanden isoleren of isolatie van de dakkapel gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Hierna ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Jistrum. We bespreken topics als dakisolatie en spouwanker. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-jistrum-9258

 • Besparen op energiekosten
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9258
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatierevolutie.nl check jij de meest interessante toepassingen om je woning in Jistrum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Jistrum is interessant beginnend bij € 730 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €285 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten zijn zo’n €1975 en je bespaart al snel €235 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Jistrum kost gemiddeld €5300. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1240. De besparing loopt op tot €840, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12900. De winst is plusminus €920, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0zien we nog een aantal alternatieve mogelijkheden. Hierna bediscussiëren we de meest populaire opties.

 • Garage-isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Jistrum (mei 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en natuurlijk een energiezuinige samenleving? Woning Jistrum isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2325 m3. De besparing komt neer op €1350 (jaarlijks). Op deze website ontdek je de totale kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Jistrum. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3750)
€795
(€7000)
€1140
(€8700)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€190
(€2250)
€320
(€3050)
Spouwmuur€265
(€1425)
€710
(€2000)
€870
(€3300)
HR++ glas€220
(€2125)
€310
(€3200)
€445
(€4550)
isolatie jistrum 9258

Professionele Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Meer weten over de isolatiespecialist in Jistrum?

Waarom mijn woning in Jistrum isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en Nuon, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimaal wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3975, waarbij u een besparing realiseert van €280, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Op die manier analyseert u waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende acties zoals isolatie van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. In de box hieronder vind je kort & bondige info over het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Gamma, Karwei, Hornbach, Formido, Praxis, Hubo. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: een dure oplossing

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Tytsjerksteradiel

Door gebruik te maken van (regionale) subsidies worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? Een landelijke subsidie op isolatie is al enige jaren uitgefaseerd. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Ongeveer 15 procent van de tarieven mag je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Tevens valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Soms is er in Jistrum een potje voor dergelijke werkzaamheden. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.tytsjerksteradiel.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Tytsjerksteradiel
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een aantrekkelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Jistrum. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Jistrum wat overeenstemt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door middel van een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Jistrum voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Jistrum. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een aangename warme woning en structureel lagere energielasten. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een optimale leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen