Isolatie Eemsmond

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Eemsmond? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een aantal stappen zoals de kruipruimte isoleren en dakkapel isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Hierna ontdek je belangrijke informatie over isolatie Eemsmond. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals tochtstrips of tochtbanden en PIR isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-eemsmond-9984

 • Lagere energiekosten
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Een warmere én stillere woning
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9984
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf bekijk jij de meest toegepaste onderdelen om jullie woning in Eemsmond te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Eemsmond is betaalbaar (plusminus € 880 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €205 op jaarbasis (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten fluctueren rond de €1725 en je bespaart al snel €265 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Eemsmond kost ongeveer €4600. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1200. Je energiekosten dalen flink, tot wel €800, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €13300. Je profiteert van grofweg €890 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zien we nog meer rendabele alternatieven. Hierna behandelen we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere woning

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Eemsmond (juli 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en uiteraard een energiebewuste gemeenschap? Woning Eemsmond isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2000 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1025 p/jaar. Hieronder calculeren we de gemiddelde kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiebedrijf in Eemsmond. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5 procent rente. Een dak isoleren kan men terugverdienen in negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4200)
€835
(€5100)
€1160
(€8000)
Vloerisolatie€150
(€1100)
€175
(€1800)
€300
(€3400)
Spouwmuur€310
(€975)
€530
(€2725)
€815
(€3125)
HR++ glas€245
(€2450)
€310
(€3350)
€370
(€5050)
isolatie eemsmond 9984

Professionele Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Eemsmond?

Waarom mijn woning in Eemsmond isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Essent of Oxxio, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een prettig leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Overigens geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3525 en dat bespaart tot €250, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Dan check je op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Diepgaande maatregelen zoals vloer-, gevel of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. In de box hieronder tref je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Formido, Praxis, Hornbach, Karwei, Gamma, Hubo. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Eemsmond

Door een subsidie wordt een huis isoleren lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Zo’n een kwart van de offerte mag je terug verwachten.
 • Een voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Daarnaast valt het arbeidsloon onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Eemsmond een potje voor dergelijke werkzaamheden. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.eemsmond.nl voor opties in juli 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Eemsmond
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, vloer of dak. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Eemsmond. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Via ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Eemsmond wat matcht met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Met behulp van een warmtescan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn enkel glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Eemsmond voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Eemsmond. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties bieden jou een aangename leefomgeving en veel lagere gaskosten. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een aangenaam wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen