Isolatie Zuidplas

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Zuidplas? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een isolatiemaatregel als de buitengevel isoleren of isolatie van deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Hierna check je belangrijke informatie over isolatie Zuidplas. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals isolerende raambekleding en condensvorming. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-zuidplas-2761

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een optimaal leefklimaat
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieGroningen
GemeenteZuidplas
Postcode2761
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website bekijk je de meest populaire toepassingen om een woning in Zuidplas te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Zuidplas is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 990 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €280 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte in huis en verlaagt het energiegebruik. De onkosten zijn zo’n €1975 en de besparing loopt op tot €275 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Zuidplas kost om en nabij de €5200. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €990. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €710 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €12900. Dit levert op pakweg €770 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

0zijn er diverse vaak toegepaste opties. In onderstaande tekst beschrijven we de populairste mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Zuidplas (juli 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten of bijdragen aan een energiezuinige samenleving? Woning Zuidplas isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2250 m3. Dat is dus al gauw €1375 per jaar. Op deze pagina vind je de hoogte van de investering als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Zuidplas. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3750)
€685
(€6550)
€930
(€8050)
Vloerisolatie€155
(€1200)
€290
(€1600)
€385
(€3150)
Spouwmuur€250
(€1100)
€730
(€2675)
€870
(€3550)
HR++ glas€200
(€2525)
€260
(€3050)
€435
(€5250)
isolatie zuidplas 2761

Bekende Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Zuidplas?

Waarom mijn woning in Zuidplas isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimaal binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Tevens zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3350, waarbij u een besparing realiseert van €320 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Daardoor analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote projecten als vloer-, dak of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Hierna bekijk je meer info over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Formido, Hubo, Praxis, Hornbach, Multimate, Gamma. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zuidplas

Door de ondersteuning van subsidies wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Kan ik iets van de overheid verwachten? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer een kwart van de kosten mag je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Daarnaast rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Zuidplas een subsidie of duurzaamheidslening. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.zuidplas.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Zuidplas
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Zuidplas. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? D.m.v. onderstaande tips kom je met een isolatieplan Zuidplas wat conformeert aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Dankzij een warmtescan ziet u hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Zuidplas voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Zuidplas. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam leefklimaat en een veel lagere energierekening. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een prettig binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen