Isolatie Westerwolde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Westerwolde? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van een paar maatregelen zoals isolatie van buitenmuren en tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand tref je belangrijke informatie over isolatie Westerwolde. We bespreken zaken als de spouw isoleren en U-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-westerwolde-9698

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Meer controle in de woning
 • Een duurzame oplossing
 • Minder geluidsoverlast
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9698
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31840 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak goed geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand achterhaal je de meest toegepaste methodes om je woning in Westerwolde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Westerwolde kan zeer goedkoop (al vanaf € 930 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €205 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een significant lagere energierekening. De prijzen zijn gemiddeld €1625 en het rendement ligt op zo’n €245 per jaar. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Westerwolde kost gemiddeld €5550. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1150. Het rendement is al snel €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12300. De winst is circa €860, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder bestaan er nog een aantal alternatieve oplossingen. Hierna benoemen we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Westerwolde (juli 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten of wellicht een energiebewuste samenleving? Woning Westerwolde isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2450 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1300 p/jaar. Op ons isolatie portaal ontdek je de hoogte van de investering wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Westerwolde. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Dakisolatie heb je terugverdiend in 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per type vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3950)
€715
(€5050)
€1030
(€9650)
Vloerisolatie€135
(€1050)
€220
(€2550)
€350
(€3000)
Spouwmuur€300
(€1650)
€610
(€2500)
€860
(€3500)
HR++ glas€205
(€1900)
€305
(€3900)
€385
(€4975)
isolatie westerwolde 9698

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Westerwolde?

Waarom mijn woning in Westerwolde isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en Powerpeers, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een prettig klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Overigens merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3150 en besparen tot €205 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Daardoor achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitgebreide klussen zoals isolatie van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je meer info over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Karwei, Praxis, Formido, Gamma, Hubo, Hornbach. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Westerwolde

Met hulp van (regionale) subsidies wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? Een landelijke subsidie op isolatie is niet meer van kracht. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Ongeveer 25 procent van de factuur mag je terug verwachten.
 • Uitgangspunt is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Tevens valt het arbeidsloon onder het kleine BTW tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Westerwolde een regeling voor extra subsidie. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.westerwolde.nl voor meer informatie.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Westerwolde
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening zonder hoge lasten speciaal voor energiebesparende maatregelen in Westerwolde. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Middels onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Westerwolde wat in lijn is met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met een warmtescan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Westerwolde voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Westerwolde. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen resulteren in een gezond leefklimaat en bespaart veel energie. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een prettig leefklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen