Isolatie Netterden

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Netterden? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels enkele acties als isolatie van binnenmuren en isolerende kozijnen en deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand check je belangrijke informatie over isolatie Netterden. Bijvoorbeeld vraagstukken over dubbel glas en energiebespaarlening. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-netterden-7077

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Draag bij aan een milieu
 • Voor klein en groot budget
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7077
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn doorgaans kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina tref je de meest toegepaste manieren om een woning in Netterden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Netterden kan erg voordelig (vanaf € 720 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €185 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven zijn ongeveer €1700 en het rendement ligt op zo’n €200, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Netterden kost plusminus €5100. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1120. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €730 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12200. Het voordeel is circa €830, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0noemen we verschillende vaak toegepaste werkzaamheden. Hierna benoemen we de meest aantrekkelijke opties.

 • Garage isolatie: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isolatie: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Netterden (juli 2024)?

Wil jij een lagere energierekening of wellicht een milieuvriendelijke wereld? Woning Netterden isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2450 m3. Dat komt neer op €1050 p/jaar. Op ons isolatie portaal bekijk je de totale kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Netterden. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3150)
€755
(€6100)
€940
(€9600)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€185
(€2600)
€390
(€3500)
Spouwmuur€280
(€1675)
€730
(€2175)
€830
(€3425)
HR++ glas€235
(€1925)
€285
(€3050)
€395
(€4700)
isolatie netterden 7077

Actuele Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

FAQ voor de isolatiespecialist in Netterden?

Waarom mijn woning in Netterden isoleren?

Een solide woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een maatschappij als Eneco en Oxxio, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een aangenaam binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3500 en dat levert gemiddeld op €200 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Zo ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige projecten als gevel-, dak of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. In de box hieronder ontdek je praktische info over de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Karwei, Hornbach, Hubo, Multimate, Formido. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oude IJsselstreek

Door te profiteren van een subsidie worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 25 procent van de factuur mag je terugvragen.
 • Het is een must dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Misschien is er in Netterden een speciaal potje beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.oude-ijsselstreek.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oude IJsselstreek
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een prachtige lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in Netterden. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? D.m.v. het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Netterden wat aansluit op jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Geholpen door een warmtescan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Netterden voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Netterden. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen leiden tot een aangename leefomgeving en je verbruikt minder energie. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een gezonde leefomgeving. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen