Isolatie Ulft

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Ulft? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van de gevel of isolerende deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal bekijk je nuttige informatie over isolatie Ulft. We zoomen in op zaken als isolatie van de vloer en lambda waarde. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-ulft-7071

 • Besparen op energierekening
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Dempt het geluid
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7071
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn vaak correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand tref je de populairste onderdelen om jullie woning in Ulft te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Ulft is goed te betalen (vanaf plusminus € 940 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €240 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel lagere gaskosten. De onkosten fluctueren rond de €1900 en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 per jaar. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn glaswol, steenwol, dekens, folie. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Ulft kost zo’n €5650. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1090. Het rendement is al snel €800 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12500. Het voordeel is zo’n €810 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

0kennen we nog meer rendabele oplossingen. In het gedeelte hierna benoemen we de interessantste alternatieven.

 • Garage isolatie: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Ulft (mei 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en een bewuste maatschappij? Woning Ulft isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2300 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1475 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal calculeren we de kosten (bij benadering) in het geval je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Ulft. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dakisolatie kan men terugverdienen in 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4300)
€585
(€6750)
€920
(€8850)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€295
(€1650)
€350
(€2700)
Spouwmuur€335
(€750)
€420
(€2450)
€850
(€3550)
HR++ glas€225
(€2600)
€310
(€3450)
€375
(€4775)
isolatie ulft 7071

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Ulft?

Waarom mijn woning in Ulft isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Budget Energie of Powerpeers, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3225, waarbij u een besparing realiseert van €345 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Op die manier achterhaal je waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige acties zoals isoleren van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je meer info over veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Formido, Multimate, Hubo, Gamma. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oude IJsselstreek

Met hulp van een subsidie van de overheid wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Om en nabij 15 procent van de factuur krijg je weer terug.
 • Voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Bovendien wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het kleine BTW tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Geregeld is er in Ulft een regeling voor extra subsidie. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.oude-ijsselstreek.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oude IJsselstreek
Het is onderhand wel helder: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, vloer of dak. Echter, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening zonder hoge lasten dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Ulft. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Ulft wat in lijn is met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Via een warmtescan zie je hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn dubbel glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Ulft voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Ulft. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen resulteren in een prettig klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een aangename leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen