Isolatie Gendringen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Gendringen? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? D.m.v. een investering als isolatie van de vloer of schuimstrips gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Onderstaand tref je diverse informatie over isolatie Gendringen. We staan stil bij zaken als vliering isoleren en isolatieplan. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-gendringen-7080

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een prettig binnenklimaat
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Geluidswerende werking
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7080
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is dat veel minder het geval. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website tref jij de populairste manieren om je woning in Gendringen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Gendringen kan erg voordelig beginnend bij € 820 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €210 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en je verbruikt minder energie. De onkosten variëren rond €1900 en het rendement ligt op zo’n €265 per jaar. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Gendringen kost plusminus €5550. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1040. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €860 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €12400. De winst is grofweg €790 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er nog meer mogelijke werkzaamheden. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest interessante uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isolatie: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Gendringen (april 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een CO-2 reducerende wereld? Woning Gendringen isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2950 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1275 op jaarbasis. Op deze pagina vind je de totale kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiebedrijf in Gendringen. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3300)
€635
(€7200)
€1160
(€8600)
Vloerisolatie€155
(€1200)
€275
(€1750)
€340
(€2850)
Spouwmuur€265
(€1325)
€420
(€2250)
€850
(€3625)
HR++ glas€190
(€2650)
€290
(€3900)
€385
(€5075)
isolatie gendringen 7080

Professionele Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Gendringen?

Waarom mijn woning in Gendringen isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Essent of Nuon, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een prettig klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3925 en dat levert gemiddeld op €235, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Zo ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Grootse werkzaamheden als isoleren van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Onderstaand check je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Multimate, Hornbach, Karwei, Hubo, Gamma, Formido. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oude IJsselstreek

Door een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pak ‘m beet 25% van de uitvoeringskosten kan je terugvorderen.
 • Het is een must de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Ook is het arbeidsloon ingedeeld in het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Soms is er in Gendringen extra geld beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.oude-ijsselstreek.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Oude IJsselstreek
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een lage rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Gendringen. Andere opties zijn GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Met behulp van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Gendringen wat aansluit op jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Door middel van een warmtescan analyseert u hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn enkel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Gendringen voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Gendringen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een warm en comfortabel huis en veel minder stookkosten. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een aangenaam klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen