Isolatie Voorst

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Voorst? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van enkele acties zoals je spouwmuur isoleren en isolerende deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Op isolatierevolutie.nl tref je handige informatie over isolatie Voorst. We zoomen in op items als de bodem isoleren en energiebespaarlening. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-voorst-7383

 • Forse besparing mogelijk
 • Een prettig klimaat in huis
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Relatief snel te plaatsen
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7383
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn doorgaans goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand vind je de populairste toepassingen om jullie woning in Voorst te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Voorst is aantrekkelijk (vanaf ongeveer € 950 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €200 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten bedragen zo’n €1625 en je bespaart op de energierekening, tot wel €270 per jaar. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Voorst kost je zo’n €4650. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €960. Het rendement is al snel €840 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11500. De winst is circa €920 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0noemen we allerlei alternatieve werkzaamheden. In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest rendabele oplossingen.

 • Isolatie garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Voorst (juni 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Voorst isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2600 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €825 per 12 maanden. Op deze website check je de hoogte van de investering wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Voorst. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3800)
€575
(€4800)
€1060
(€8050)
Vloerisolatie€150
(€1500)
€175
(€1800)
€355
(€3500)
Spouwmuur€195
(€975)
€610
(€2175)
€910
(€3025)
HR++ glas€225
(€2425)
€325
(€4125)
€350
(€5250)
isolatie voorst 7383

Gangbare Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

FAQ voor de isolatiespecialist in Voorst?

Waarom mijn woning in Voorst isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Greenchoice of NLE, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een optimale leefomgeving en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3650, waarbij u een besparing realiseert van €200 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Vandaar achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitgebreide projecten zoals dak-, vloer of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie gebruiken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Op deze pagina vind je een samenvatting van het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Formido, Gamma, Hornbach, Karwei, Multimate, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Oude IJsselstreek

Door gebruik te maken van een subsidie wordt een huis isoleren lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 20 procent van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • De voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Overigens rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Voorst een lokaal subsidiepotje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.oude-ijsselstreek.nl voor de status in juni 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oude IJsselstreek
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen dankzij woningisolatie. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met concurrerende rentepercentages bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Voorst. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door middel van de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Voorst wat overeenstemt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Via een warmtescan analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, gammele muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Voorst voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het helder de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Voorst. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen resulteren in een prettig wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen