Isolatie Breedenbroek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Breedenbroek? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. een isolatiemaatregel als isolatie van de gevel of deuren isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina tref je nuttige informatie over isolatie Breedenbroek. Dit gaan om bijvoorbeeld items als de vloer isoleren en spouwanker. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-breedenbroek-7084

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Geluidswerende werking
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7084
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Verderop lees jij de meest populaire onderdelen om je woning in Breedenbroek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Breedenbroek kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 920 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €200 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel lagere gaskosten. De onkosten zijn ongeveer €1675 en het rendement ligt op zo’n €205 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Breedenbroek kost plusminus €5300. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1210. Het rendement is al snel €750 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €13300. Hiermee bespaar je circa €930 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens onderscheiden we allerlei populaire oplossingen. Hierna bespreken we de meest rendabele opties.

 • Isoleren garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isoleren in Breedenbroek (juli 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten of wellicht een energiezuinige samenleving? Woning Breedenbroek isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2900 m3. Dat komt neer op €875 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina ontdek je de totale prijs zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Breedenbroek. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3950)
€715
(€7300)
€950
(€8500)
Vloerisolatie€130
(€1100)
€245
(€1800)
€400
(€2950)
Spouwmuur€300
(€1600)
€520
(€2775)
€805
(€3000)
HR++ glas€225
(€2000)
€335
(€4075)
€375
(€5275)
isolatie breedenbroek 7084

Bekende Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Breedenbroek?

Waarom mijn woning in Breedenbroek isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Engie en Powerpeers, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een gezond binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3700, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €330 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Op die manier ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige investeringen zoals vloer-, gevel of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Op deze pagina tref je meer info over het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Formido, Hubo, Praxis, Gamma, Multimate, Hornbach. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oude IJsselstreek

Door te profiteren van een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 20 procent van de offerte zijn terug te vragen.
 • Randvoorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evengoed is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Breedenbroek een subsidie of duurzaamheidslening. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.oude-ijsselstreek.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oude IJsselstreek
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Breedenbroek. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door middel van het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Breedenbroek wat past bij speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Aan de hand van een warmtescan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Breedenbroek voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Breedenbroek. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen dragen bij aan een comfortabel binnenklimaat en flink lagere energiekosten. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen