Isolatie Silvolde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Silvolde? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een paar maatregelen als vloerisolatie of buisisolatie kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Hieronder check je waardevolle informatie over isolatie Silvolde. Dit kan gaan om vraagstukken over isolatie van de vliering en schijntocht. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-silvolde-7064

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een prettig leefklimaat
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Voor elk budget
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7064
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina achterhaal je de interessantste toepassingen om jouw woning in Silvolde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Silvolde is voordeling (vanaf € 750 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €190 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten zijn zo’n €1925 en het rendement ligt op zo’n €260 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Silvolde kost +/- €4950. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1220. Het rendement is al snel €740 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je woning houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €11800. Het rendement is zo’n €780 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0bestaan er nog enkele populaire oplossingen. In het volgende overzicht beschrijven we de meest interessante mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Silvolde (juli 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en uiteraard een CO-2 reducerende toekomst? Woning Silvolde isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2550 m3. Dat is dus al gauw €875 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal ontdek je de gemiddelde kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Silvolde. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3300)
€725
(€5350)
€1140
(€9650)
Vloerisolatie€150
(€1350)
€245
(€1550)
€395
(€3050)
Spouwmuur€360
(€1450)
€650
(€2775)
€820
(€3200)
HR++ glas€215
(€2375)
€290
(€3425)
€410
(€4725)
isolatie silvolde 7064

Professionele Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Silvolde?

Waarom mijn woning in Silvolde isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Engie of Nuon, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een aangenaam klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3750 en geeft een besparing van €340, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Vandaar achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse projecten zoals isoleren van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Op deze website tref je praktische info over de diverse mogelijkheden. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Praxis, Hubo, Hornbach, Formido, Multimate, Gamma. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oude IJsselstreek

Door gebruik te maken van opties voor subsidie worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 20% van de offerte kan je terugvragen.
 • De regel is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Tevens is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Silvolde een groene lening of extra potje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.oude-ijsselstreek.nl voor meer informatie.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Oude IJsselstreek
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een aantrekkelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Silvolde. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Silvolde wat aansluit op jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Silvolde voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Silvolde. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen bieden jou een aangenaam warm huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een prettig leefklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen