Isolatie Heelweg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Heelweg? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld de kruipruimte isoleren en warmtereflecterende folie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand bekijk je waardevolle informatie over isolatie Heelweg. Denk aan zaken als isolatie van de garage en glaswol. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-heelweg-7055

 • Forse besparing mogelijk
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Stiller in de woning
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7055
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje ontdek je de interessantste onderdelen om een woning in Heelweg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Heelweg is goedkoop (vanaf ongeveer € 740 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €190 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren geeft de kou geen kans en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten bedragen zo’n €1850 en de besparing loopt op tot €190 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, chips, EPS parels, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Heelweg kost plusminus €5000. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1060. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €700 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €12900. Daarmee bespaar je om en nabij €810 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande noemen we allerlei aantrekkelijke mogelijkheden. In het volgende overzicht beschrijven we de populairste uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Heelweg (april 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten of wellicht een energiebewuste wereld? Woning Heelweg isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2850 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1450 op jaarbasis. Op deze website komen we met de verwachte kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Heelweg. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3800)
€655
(€6150)
€1230
(€9350)
Vloerisolatie€120
(€1300)
€230
(€1750)
€345
(€2850)
Spouwmuur€205
(€1525)
€690
(€2325)
€875
(€3175)
HR++ glas€190
(€2650)
€270
(€3925)
€360
(€4850)
isolatie heelweg 7055

Bekende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Meer weten over de isolatiespecialist in Heelweg?

Waarom mijn woning in Heelweg isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een maatschappij als Engie of NLE, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een comfortabele leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3875 en besparen tot €320 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden als isolatie van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Formido, Praxis, Multimate, Gamma, Hornbach, Karwei. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Oude IJsselstreek

Dankzij subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Zo’n 20% van de onkosten zijn terug te vragen.
 • Een voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Heelweg een lokaal subsidiepotje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.oude-ijsselstreek.nl voor de kleine lettertjes.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oude IJsselstreek
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met concurrerende rentepercentages bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Heelweg. Bekijk ook eens de GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Aan de hand van het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Heelweg wat matcht met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan ziet u op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Heelweg voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Heelweg. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden jou een gezonde leefomgeving en bespaart veel energie. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een prettig binnenklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen