Isolatie Sinderen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Sinderen? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met haalbare maatregelen zoals de kruipruimte isoleren of radiatorfolie aanbrengen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl lees je diverse informatie over isolatie Sinderen. We gaan aan de slag met zaken als isolatie van schuine dak en houtwol isolatie. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-sinderen-7065

 • Lagere energierekening
 • Vocht absorberend vermogen
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Voor klein en groot budget
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7065
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand lees jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om een woning in Sinderen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis houdt warmte beter vast, en het biedt een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Sinderen is aantrekkelijk (al vanaf € 960 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €185 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten variëren rond €1600 en het bespaart flink geld, tot wel €230 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als steenwol, dekens, glaswol, icynene. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Sinderen kost doorgaans €5600. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1150. Je energiekosten dalen flink, tot wel €690 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13400. De winst is grofweg €880 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we nog een aantal interessante alternatieven. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de meest interessante alternatieven.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder-isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Sinderen (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en een energiezuinige maatschappij? Woning Sinderen isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2975 m3. De besparing komt neer op €900 per jaar. Op deze website bekijk je de hoogte van de investering als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Sinderen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3700)
€765
(€5350)
€1240
(€9200)
Vloerisolatie€160
(€1300)
€235
(€2100)
€300
(€3400)
Spouwmuur€320
(€1025)
€620
(€2675)
€920
(€3375)
HR++ glas€230
(€1975)
€305
(€3100)
€415
(€4700)
isolatie sinderen 7065

Erkende Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Sinderen?

Waarom mijn woning in Sinderen isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Greenchoice en Powerpeers, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een prettige leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3500 en geeft een besparing van €230 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige werkzaamheden als isolatie van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Onderstaand ontdek je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Gamma, Karwei, Formido, Hubo, Hornbach, Multimate. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oude IJsselstreek

Mede door een subsidie wordt je woning isoleren nog leuker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2017. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pakweg 15 procent van de offerte mag je terug verwachten.
 • De regel is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evenzeer is het arbeidsloon ingedeeld in het kleine BTW tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Sinderen een potje voor dergelijke werkzaamheden. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.oude-ijsselstreek.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Oude IJsselstreek
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een gunstige rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Sinderen. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Op basis van tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Sinderen wat aansluit op jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Sinderen voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Sinderen. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen leiden tot een optimaal binnenklimaat en een veel lagere energierekening. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een aangenaam klimaat in huis. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen