Isolatie Megchelen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Megchelen? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de zolder of isolerende kozijnen en deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatierevolutie.nl bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Megchelen. We staan stil bij vraagstukken over isolatie van verwarmingsbuizen en minerale wol. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-megchelen-7078

 • Lagere energierekening
 • Meer invloed op de temperatuur
 • CO2 uitstoot beperken
 • Meer stilte in huis
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7078
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf check je de aantrekkelijkste werkzaamheden om je woning in Megchelen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Megchelen is goed te betalen (vanaf ongeveer € 980 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €295 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel minder stookkosten. De kosten bedragen zo’n €1700 en de besparing loopt op tot €285 per jaar. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Megchelen kost zo’n €4600. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1070. Het voordeel loopt al gauw op tot €760, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11500. Je profiteert van pakweg €960 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder noemen we allerlei aantrekkelijke opties. In het gedeelte hieronder praten we over de meest interessante uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Megchelen (juni 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en natuurlijk een groenere wereld? Woning Megchelen isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2150 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1475 per jaar. Hieronder check je de verwachte kosten in het geval je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Megchelen. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dakisolatie heb je terugverdiend in 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3350)
€885
(€7050)
€1220
(€8850)
Vloerisolatie€130
(€1100)
€290
(€1800)
€355
(€2800)
Spouwmuur€375
(€1250)
€750
(€2375)
€845
(€3300)
HR++ glas€205
(€2075)
€315
(€3075)
€415
(€5375)
isolatie megchelen 7078

Plaatsen in de omgeving:

Gangbare Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Megchelen?

Waarom mijn woning in Megchelen isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Eneco en Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een gezond binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Mede zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3375, waarbij u een besparing realiseert van €245 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Zo ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitgebreide maatregelen als isolatie van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Hieronder check je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Karwei, Gamma, Hornbach, Multimate, Praxis, Hubo. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: een dure oplossing

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oude IJsselstreek

Mede door (regionale) subsidies wordt woningisolatie nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidiepot is in 2017 volledig afgeschaft. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet een kwart van de tarieven kan je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evenzeer wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Megchelen een subsidie of duurzaamheidslening. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.oude-ijsselstreek.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Oude IJsselstreek
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, vloer of dak. Echter, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Megchelen. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Via de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Megchelen wat aansluit op dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Op basis van een warmtescan check je op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, oude muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Megchelen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Megchelen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties bieden jou een aangename warme woning en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen