Isolatie Varsselder

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Varsselder? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen als bijv. muren isoleren of radiatorfolie plaatsen kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Hieronder ontdek je waardevolle informatie over isolatie Varsselder. Je komt meer te weten over topics als buitenmuren isoleren en schijntocht. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-varsselder-7076

 • Besparen op energierekening
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Vermindering Milieu-impact
 • Weinig geluid in de woning
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7076
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn in de basis uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina check jij de meest rendabele toepassingen om jouw woning in Varsselder te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Varsselder kan erg voordelig (om en nabij de € 900 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €250 (jaarlijkst, kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel lagere gaskosten. De tarieven zijn ongeveer €1675 en de winst ligt rond de €260 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Hollandse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Varsselder kost zo’n €4850. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €960. Je energiekosten dalen flink, tot wel €870 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €13200. Het voordeel is pakweg €980, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we allerlei interessante werkzaamheden. In het gedeelte hierna behandelen we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Isolatie garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie van schuur: Altijd een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Varsselder (februari 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Varsselder isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2725 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1100 p/jaar. Op ons isolatie portaal komen we met de totale prijs wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Varsselder. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in acht jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3050)
€845
(€4850)
€1180
(€8750)
Vloerisolatie€125
(€1450)
€180
(€1900)
€375
(€3300)
Spouwmuur€380
(€1350)
€570
(€2225)
€875
(€3050)
HR++ glas€240
(€2875)
€305
(€4075)
€445
(€4725)
isolatie varsselder 7076

Populaire Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Meer weten over de isolatiespecialist in Varsselder?

Waarom mijn woning in Varsselder isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Engie en Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een optimaal binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3600 en geeft een besparing van €240 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Vandaar check je op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige werkzaamheden zoals isolatie van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie gebruiken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Op deze pagina bekijk je een handig overzicht van het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Karwei, Hornbach, Formido, Praxis, Hubo. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Oude IJsselstreek

Door (regionale) subsidies wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pakweg 20% van de factuur kan je terugvragen.
 • Voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Eveneens valt het arbeidsloon onder het BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Varsselder extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.oude-ijsselstreek.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oude IJsselstreek
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Varsselder. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Door middel van het advies hieronder creëer je een isolatieplan Varsselder wat strookt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Met een warmtescan ziet u waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Varsselder voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Varsselder. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen leiden tot een aangename warme woning en verlagen het energiegebruik. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een optimaal leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen