Isolatie Westendorp

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Westendorp? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? D.m.v. enkele acties als de gevel isoleren of isolerende kozijnen en deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal check je belangrijke informatie over isolatie Westendorp. Je leest uitvoerig over belangrijke onderwerpen zoals radiatorisolatie en energie besparen tips. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-westendorp-7054

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Je kunt klein beginnen
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7054
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand check jij de meest populaire toepassingen om een woning in Westendorp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Westendorp is interessant (al vanaf +/- € 930 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €210 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel lagere gaskosten. De onkosten fluctueren rond de €1950 en de winst ligt rond de €245, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Westendorp kost gemiddeld €4900. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1140. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €890 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12700. Hiermee bespaar je om en nabij €860 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0kennen we verscheidene rendabele vormen. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest rendabele alternatieven.

 • Isoleren garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Westendorp (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en tegelijkertijd een milieuvriendelijke toekomst? Woning Westendorp isoleren is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2850 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1000 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal kijken we naar de hoogte van de investering als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Westendorp. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per soort zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4250)
€705
(€5550)
€1030
(€9450)
Vloerisolatie€115
(€1150)
€295
(€1950)
€300
(€2850)
Spouwmuur€395
(€1025)
€750
(€2000)
€810
(€3400)
HR++ glas€205
(€2100)
€280
(€3925)
€445
(€4600)
isolatie westendorp 7054

Actuele Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Meer weten over de isolatiespecialist in Westendorp?

Waarom mijn woning in Westendorp isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Budget Energie en Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een prettig klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3650 en dat bespaart tot €280 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Zo analyseert u waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grootse projecten als isoleren van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Op deze website komen we met een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Gamma, Hornbach, Formido, Hubo, Praxis, Multimate. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Oude IJsselstreek

Mede door een subsidie van de overheid wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 25 procent van de uitvoeringskosten kan je terugvorderen.
 • Voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Tevens vallen de manuren onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Zo nu en dan is er in Westendorp een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.oude-ijsselstreek.nl voor meer informatie.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oude IJsselstreek
Het is onderhand wel helder: je kunt fors besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een gunstige rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Westendorp. Bekijk ook eens de Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Via de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Westendorp wat schikt naar dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Met een warmtescan achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Westendorp voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Westendorp. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen leiden tot een prettig wooncomfort en bespaart veel energie. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een optimaal wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen