Isolatie Terborg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Terborg? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van haalbare maatregelen als triple glas en isolerende raambekleding kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina ontdek je waardevolle informatie over isolatie Terborg. Denk aan thema’s als je spouwmuur isoleren en koudeval. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-terborg-7060

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Een prettig binnenklimaat
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Minder geluid van buiten
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7060
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf achterhaal jij de interessantste onderdelen om jullie woning in Terborg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Terborg is goed te betalen (vanaf ongeveer € 840 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €280 (jaarlijkst, tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn ongeveer €1975 en de besparing loopt op tot €250, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, chips, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Terborg kost je zo’n €4550. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1090. Je energiekosten dalen flink, tot wel €890, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €13200. Het rendement is circa €870 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

0onderscheiden we diverse interessante uitvoeringen. Hieronder bespreken we de interessantste mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Terborg (april 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten of wellicht een groenere samenleving? Woning Terborg isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2900 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1100 per jaar. Op deze pagina kijken we naar de kosten (bij benadering) als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Terborg. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren kan men terugverdienen in zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4300)
€765
(€7000)
€1000
(€9950)
Vloerisolatie€135
(€1350)
€240
(€2550)
€370
(€3150)
Spouwmuur€345
(€900)
€610
(€2150)
€865
(€3450)
HR++ glas€245
(€2075)
€265
(€3250)
€380
(€4800)
isolatie terborg 7060

Actuele Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Terborg?

Waarom mijn woning in Terborg isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Energiedirect of Vandebron, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabele leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3250, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €255 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Op basis daarvan check je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitgebreide maatregelen als isolatie van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. In de box hieronder vind je meer info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Gamma, Hornbach, Hubo, Karwei, Multimate, Praxis. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oude IJsselstreek

Mede door (regionale) subsidies worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij een kwart van de tarieven mag je terug verwachten.
 • Voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Bovendien geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Terborg extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.oude-ijsselstreek.nl voor de voorwaarden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Oude IJsselstreek
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, dak of gevelisolatie. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een lage rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Terborg. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Dankzij het advies hieronder kom je met een isolatieplan Terborg wat past bij jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Middels een warmtescan analyseer je wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn enkel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Terborg voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Terborg. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een gezond wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen