Isolatie Etten

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Etten? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Via een isolatiemaatregel als bijv. schuin dak isoleren en dakkapel isoleren kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties met een prima rendement. Op isolatierevolutie.nl check je bruikbare informatie over isolatie Etten. We staan stil bij zaken als isolerende raamfolie en spuitisolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-etten-7075

 • Lagere energiekosten
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Goed voor het klimaat
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7075
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf tref jij de meest rendabele methodes om jouw woning in Etten te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte beter vast, en faciliteert een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Etten kan zeer goedkoop (al vanaf € 840 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €270 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten variëren rond €2000 en je bespaart al snel €270, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als folie, dekens, icynene, steenwol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Etten kost +/- €5600. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1240. Het voordeel loopt al gauw op tot €720 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €13400. De winst is grofweg €800 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast zijn er nog enkele alternatieve uitvoeringen. In de volgende paragraaf beoordelen we de populairste werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Etten (juli 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Etten isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2200 m3. Dat is dus al gauw €875 (jaarlijks). Op deze pagina komen we met de totale kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Etten. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4200)
€765
(€6600)
€930
(€8300)
Vloerisolatie€115
(€1500)
€220
(€2050)
€370
(€3400)
Spouwmuur€385
(€1250)
€590
(€2450)
€895
(€3475)
HR++ glas€205
(€2550)
€275
(€3475)
€415
(€4475)
isolatie etten 7075

Actuele Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Etten?

Waarom mijn woning in Etten isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Engie of Qurrent, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Verder biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3550 en besparen tot €310 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Dan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige activiteiten zoals isoleren van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Op deze pagina komen we met nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Praxis, Hubo, Gamma, Multimate, Formido, Hornbach. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Oude IJsselstreek

Door te profiteren van een subsidie wordt een huis isoleren verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Om en nabij 15 procent van de onkosten kan je terugvorderen.
 • Voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder vallen de manuren onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Etten een groene lening of extra potje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.oude-ijsselstreek.nl voor de status in juli 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oude IJsselstreek
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met dak-, gevel of vloerisolatie. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Etten. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Met behulp van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Etten wat dan voldoet aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld dubbel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Etten voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Etten. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen bieden jou een aangenaam wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een comfortabel leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen