Isolatie Varsseveld

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Varsseveld? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels relatief eenvoudige maatregelen als bijv. isolatie van de gevel of tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Op deze website lees je belangrijke informatie over isolatie Varsseveld. We staan stil bij vraagstukken over isolerende raamfolie en EPS isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-varsseveld-7051

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Een gezonde leefomgeving
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Ook akoestische isolatie
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7051
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Hierna ontdek je de interessantste methodes om jouw woning in Varsseveld te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Varsseveld is aantrekkelijk (om en nabij de € 890 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €265 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte in huis en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn zo’n €1650 en de besparing loopt op tot €230 per jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Varsseveld kost zo’n €5500. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1150. Het rendement is al snel €880 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12900. Het voordeel is plusminus €910 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0kennen we allerlei populaire uitvoeringen. In het volgende overzicht praten we over de populairste opties.

 • Garage isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Varsseveld (april 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een groenere gemeenschap? Woning Varsseveld isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2400 m3. De besparing komt neer op €1000 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal kijken we naar de hoogte van de investering als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Varsseveld. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- acht jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3500)
€645
(€5750)
€1190
(€9800)
Vloerisolatie€150
(€1500)
€185
(€1850)
€390
(€3100)
Spouwmuur€285
(€1750)
€730
(€2025)
€850
(€3300)
HR++ glas€215
(€2250)
€265
(€3175)
€395
(€4500)
isolatie varsseveld 7051

Gangbare Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

FAQ voor de isolatiespecialist in Varsseveld?

Waarom mijn woning in Varsseveld isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Delta of Nuon, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangenaam klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3025 en dat bespaart tot €270 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Hierdoor wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige maatregelen zoals isoleren van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. In de box hieronder bekijk je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Hornbach, Karwei, Formido, Praxis, Hubo, Gamma. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oude IJsselstreek

Door een subsidie wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? Een landelijke subsidie op isolatie is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Grofweg 20 procent van de verkoopprijs zijn terug te vragen.
 • De conditie is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Daarnaast valt de uitgevoerde arbeid onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in Varsseveld een groene lening of extra potje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.oude-ijsselstreek.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Oude IJsselstreek
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij woningisolatie. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met een schappelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Varsseveld. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Op basis van het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Varsseveld wat in lijn is met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. D.m.v. een warmtescan ziet u hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Varsseveld voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Varsseveld. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen leiden tot een prettig wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een prettig leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen